İlişkiden sonra kramp

Cinsel ilişki sonrası kramp uterus kaslarının kasılması nedeniyle oluşur.

11.06.2023
İlişkiden sonra kramp

Bu, uyarma ve orgazm olduğunda normaldir.

 

Ancak ilişkiden sonra önemli kramplar bağlı olabilir.

 

Daha sonra karnınızın altından bir ısıtma yastığı kullanabilir ya da sıcak gevşetebilirsiniz, çünkü bunlar kas gevşemesinde yardımcı olur.

 

İlişkiden sonra kramp yaşarsam ne yapabilirim?

 

Kafein alımınızı günde yalnızca bir kafeinli içeceğe düşürmek ve alkolden uzak durmak aynı zamanda birçok kadın için bu krampı azaltmaya yardımcı olur.

 

Endometriozis aynı zamanda adet sırasında çok ağrılı kramplara neden olur ve cinsiyet sırasında derin penetrasyon sırasında ağrıya neden olur.

 

Bu semptomlardan herhangi birine sahipseniz, bir sonraki jinekolojik ziyaretinizde endometriozis açısından değerlendirilmelisiniz.

 

Bunu yapmak önemlidir çünkü endometriozis kadınlarda kısırlığın başlıca bir nedenidir ve şiddetli ise bağırsak sorunlarına da neden olabilir.

 

Birçok kadın kendileri için sorunlara neden olana kadar endometriozis olduklarının farkında değildir.

 

İlişki ve Kramp

 

Cinsel ilişki, genellikle erkek orgazmına ve zevkine uygun, ancak mutlaka kadınlarınkine uygun bir sevişme biçimidir.

 

Vajina-penise ilişki sadece dolaylı klitoral stimülasyon verebilir.

 

Vajina–penis ilişkisi sırasında orgazma ulaşmak için, birçok kadının cinsel ilişki öncesi ve sırasında doğrudan ve bazen uzun süreli klitoral stimülasyona ihtiyacı vardır.

 

Erkek partnerleri olan ve ereksiyon sıklığı sık olan birçok kadın, kısmen penisin penetrasyonunun artık sevişmenin odak noktası olmadığı için cinsel zevkin gerçekten arttığını görüyor.

 

 

Makale güncelleme 24.08.2019

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.