Doğum yaptıktan sonra kilo verebilir miyim?

Kim doğumdan sonra aşırı kilo riski altındadır ve hamile bir annenin kendisi için rahat bir kiloya dönmesi gerçekçi midir?

03.06.2023
Doğum yaptıktan sonra kilo verebilir miyim?

Doğum sonrası kilonun ortaya çıkması için risk grupları, prensip olarak kolayca iyileşebilen ve gebe kalmadan önce çeşitli diyetler üzerine sürekli ​​olan ve böylece kendi ağırlıklarını bir tür aşağı yukarı çekerek düzenleyen tüm kadınları içerir.

 

Ayrıca, doğumdan sonra kilo verme ihtiyacı, bir kural olarak, doğumdan sonra genetik olarak fazla kilolu olan herkes tarafından karşılanmaktadır – bu, doğanın kendi açıklaması olan bireysel bir özelliktir. Bununla birlikte, hazırlıklı olmalısınız:

 

İstatistiklere göre, doğum kadınlar söz konusu sonra kilo kaybetme en sık soru:

 

  • Hamilelik sırasında hormonal destek tedavisi almak;

 

  • Histojenik diabetes mellitustan muzdarip (hormonal seviyelerde bir değişiklik ile).

 

Yani, doğumdan sonra kilo vermek oldukça gerçek. Hamilelikten önceki yeme alışkanlıklarınız üzerinde çalışamıyorsanız, annelik onlarla başa çıkmak için mükemmel bir fırsat!

 

Birincisi, emzirme, annelerin tüm şüpheli ürünleri menülerinden çıkardığı ve doğum tamamlayıcı gıdaları sunma zamanı geldiğinde, bu durum tüm aile için masayı geliştirme şansı doğurduğu için doğumdan sonra kilo vermeye yardımcı olur.

 

Doğru beslenme – doğum sonrası “fazlası”

 

Genel olarak, hamilelik sırasında ilave vücut yağının ortaya çıkması ve doğumdan sonra korunmaları, kadın fizyolojisinin bir parçası olan normal bir işlemdir.

 

Bebek Yağı” hamilelik sırasında fetusu ve hamilelikten sonra uterusu tamamen çocuksu olmayan bir şekilde korur.

 

Bir kadın emzirirken az miktarda yağ hormonal seviyelerde bir değişime eşlik edebilir.

 

Ancak, “Şişmanım çünkü 36 yaşındayım, iki çocuğum var ve bunu yapma hakkım var” argümanı yetişkinlerin en iyi şekilde ortadan kaldırılan çocukluk düşünceleridir.

 

Doğumdan sonra fazla kilo ile ilgili daha az sorun yaşamak istiyorsanız, o zaman elbette tek bir şey önerebilirim: Hamilelikten önce mükemmel bir formda olun. Uygun beslenme ve yaşam tarzı alışkanlıklarının yardımı ile elde edilen istikrarlı, doğal, uzun süreli bir formdur, uyum adına aç tutmaktan, hem ruh hem de vücudu yormayan şeylerden değil.

 

Doğum sonrası kilo kaybını önleyen hatalar

 

Deneyimsiz anneler, bazı önyargılar nedeniyle, kendi başlarına doğum yapmayı reddetmekte ve çocuklarını hayatlarının ilk günlerinden beslemekte ya da uzun süre beslenmekte, bu da kilo verme sorununa yol açabilmektedir (aşağıda daha fazlası).

 

Deneyimsiz anneler, sütün kalitesini ve miktarını değiştiren ve çocuğu doğru yiyeceği alma zevkinden mahrum bırakan ve katı diyetlerle beslenir. Deneyimsiz genç anneler, eski kilolarının geri kazanılamayacağına dair takıntılı korkulardan muzdariptir.

 

Anneler için, tüm bunlar yanlış hormonal geçmişe ve çocuklar için – psiko-duygusal gelişimin ihlali ile doludur.

 

Emziren bir anneye doğum yaptıktan sonra kilo nasıl verilir?

 

Yapay olarak beslenen bir yaşın altındaki bir çocuğun, doğal beslenmedeki eşinden en az 10 kat daha fazla ağırlığa sahip olma olasılığı vardır.

 

Bu nedenle anne emzirirken anne hem kendine hem de bebeğine yardımcı olur.

 

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) standartlarına göre, emzirme süresi çocuk iki yaşına gelinceye kadar normal kabul edilir.

 

Çocuk sütü kabul ederse, emzirme sadece bebek için en iyi beslenmeyi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yavaş yavaş kilo vermek de dahil olmak üzere kadın vücudunun doğumdan düzgün ve doğal olarak iyileşmesini sağlar.

 

Emzirme döneminde, ilave kaloriler tüketilir; aynı zamanda, popüler sanrıları takip etmek ve beslenirken iki kişi için yemek yemek zorunda olduğu anlamına gelmez.

 

Eğer annenin menüsü dengeli ise, bütün temel besinleri içeriyorsa, bunun kalitesi çocuğun ihtiyaçlarını karşılayacak süt üretimi için yeterlidir.

 

Emziren anne diyet

 

Doğum sonrası dönemde bir kadın, doğumdan sonra anneler için geliştirilen ek vitamin komplekslerinin katılımı ile, tüm maddeler ile kesinlikle dengeli bir diyet olmalıdır.

 

Doğumdan sonra kilo vermeye yardımcı olan en iyi diyet, açlık günleri olmadan dengeli bir diyettir ve çocukta alerjik belirtiler göstermez.

 

Ve eğer bebek annesinin menüsünde bazı ürünlere bir tepki gösterirse, her halükarda onları terk ederek doğaçlama bir diyet yapacaktır.

 

Doğum sonrası dönem yeme alışkanlıklarınızı uyumlaştırmak için iyi bir zamandır.

 

Ayrıca, yeterince uyumak önemlidir. İstediğiniz zaman uyumak için ek bir fırsat arayın!

 

Çocuğunuzla daha fazla yürüyün, olumlu duygular veren müzik dinleyin.

 

Eylem algoritması

 

  1. Tüm öğünlerin kontrolünü elinize alın: hem dolu hem de aperatifler.

 

  1. Sıvı alımı gerçeğini ve ne tür bir sıvı olduğunu izleyin. Her şeyden önce, saf doğal durgun su ile ilgilidir.

 

Bir kadın için günlük su alımı, 1 kg mevcut ağırlığın başına 30 ml’dir.

 

Ancak emziren bir anne en az 1 litre daha içmelidir.

 

Ayrıca çocuğunuzda alerjiye neden olmayan çeşitli bitki infüzyonları ile sütlü çay içebilirsiniz.

 

Sıvı kilo kaybı, iyileşme ve vücudun normal çalışması için çok önemlidir.

 

  1. Duyguların size üstün gelmesine izin vermeyin.

 

  1. Yaklaşık bir esnek diyet ve uyku rejimi planlayın, gece dinlenme zamanını ek gündüz saatleriyle doldurun – çocuğunuz uyurken uyumak.

 

  1. Farklı yürüyüş yolları geliştirerek bebek arabası ile daha fazla sürüş yapın.

 

Makale güncelleme 30.08.2019

 

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.