Vajina mantar

Başka çözümler veya doğal bir cevap aramaya başladığınız bir aşamaya ulaştıysanız, doğru yere geldiniz.

Vajina mantar

Bu yazıda kadınlar arasında en popüler sorunlardan birini ele almak istiyoruz.

 

Burada vajinal mantarın ne olduğu, ne semptomları, ne kadar yaygın olduğu, ne sebep olduğu, nasıl teşhis edildiği, nasıl başladığı, şu anda hangi geleneksel tedavinin sunulduğu ve naturopatinin ve tamamlayıcı tıbbın ne sunabileceği hakkında bilgi bulabilirsiniz.

 

Vajinal mantar

 

Neredeyse her kadın, ağrılı, kaşıntılı, üzücü ve bazen de acı veren vajinal olayları bilir.

 

Merhem sürersiniz ve bir dahaki sefere kadar kaybolur.

 

Gerçekten gitmiyor ve hayatınız boyunca size eşlik edebileceğini düşünmeye başlıyorsunuz.

 

Yorucu bir merhem, hap ve vajinal yıkama çemberi ve sorun gitmeyi reddediyor.

 

Başka solüsyonlar aramaya başladığınız bir aşamaya ulaştıysanız ya da mantar karşıtı merhem ve hapların sorunu çözmeyeceğini ve doğal bir çözüm aradığınızı anlarsanız doğru yere geldiniz.

 

Bu yazıda kadınlar arasında en popüler sorunlardan birini ele almak istiyorum.

 

Burada vajinal mantarın ne olduğu, ne semptomları, ne kadar yaygın olduğu, ne sebep olduğu, nasıl teşhis edildiği, nasıl başladığı, ondan sonsuza dek kurtulmanın neden zor olduğu, şu anda hangi geleneksel tedavinin sunulduğu ve naturopatinin ve alternatif tıbbın sunabileceği bir şey olup olmadığı hakkında bilgi bulabilirsiniz.

 

En sık rastlanan sebep

 

Bir an meseleye gidelim. İlk olarak, vajinal mantar sadece daha derin bir iç problemin belirtisi olan bir tezahürdür.

 

Bilimsel olarak, vajinal bir mantarın, sindirim sisteminde basitleştirilmiş ve normal bir şekilde bulunamadığı kanıtlanmıştır.

 

Bu, çoğu durumda, vajinal bir mantar göründüğünde, zaten bir sindirim mantarının geç bir belirtisidir, bu nedenle merhem ve hapları kullanmak sorunu sadece bir sonraki zamana kadar geçici olarak bastıracak ve bazen yoğunlaştıracaktır.

 

Sorun ne kadar sık ​​olursa, merhemler ve haplar o kadar fazla çözüm olmaz.

 

En sık rastlanan sebep, kandida ve özellikle albicans kandidasıdır (kandida birçok çeşide sahiptir).

 

Mantar vücutta doğal olarak hepimize bulunur, sindirim kanalında, ağzında, cildinde ve ayrıca vajinadaki kadınlarda bulunur.

 

Vücut dengeli olduğunda “dost” bakteri miktarı mantarı alır ve zarar vermez. Sadece denge ihlal edildiğinde bize zarar verir ve makul ve yaygın seviyenin ötesinde çoğalır.

 

Birçok kadın vajinal mantarın mutlaka cinsel ilişki ile ilişkili olmadığını ve cinsel ilişki sırasında geçme eğiliminde olmadığının farkında değildir.

 

Bu nedenle, belirtilen semptomların çoğunu tekrarlayan özellikle inatçı bir durum olmadıkça, vajinal bir mantar basitleştirilmiş bir durumu gösterebilir.

 

Bu nedenle, yerel ifadelerin ötesinde, vücuttaki hemen hemen her sistemdeki ifadeler olabilir.

 

Mantar iltihaplanmaya neden olur ve lokal ekspresyon yanma, vajinal kaşıntı ve genital bölgedir.

 

Enflamasyon şiddetlendiğinde, kaşıntı anüs, kızarıklık, lokal şişlik ve ağrıda bile oluşabilir.

 

Mantar enfeksiyonu cilde kasıklara, kalçalara  bile yayılabilir.

 

Vajinal mantar tipik belirtileri

 

Tipik bir belirti, süzme peynir yapısını andıran sarı veya beyaz salgılardır ve bazen vajina ve anüs arasındaki alanda, çatlamış ciltte, bir çeşit deri kopmasıyla görülebilir.

 

Pek çok kadın sadece zorluk ve fiziksel rahatsızlıktan değil, aynı zamanda cinsiyet ve ilişkiler gibi hassas bir konuya geldiğinde zihinsel zorluklardan da bahseder.

 

Sık sık böyle bir sorunun çifti nasıl etkilediğini biliniyor.

 

Her bölüm mutlaka bir sorun olduğunu göstermez.

 

Lactobacillus bakteriyel şekerlerinin neden olduğu normal vajinal salgılamalar vardır, vajinanın dış kısmında süt ve ter salgıları bulunur, özellikle seks sırasında aktif olan servikal mukus salgıları ve glandüler madde salgıları vardır.

 

Bu tür salgıların genellikle hoş bir rengi ve kokusu yoktur.

 

Ve onlara kaşıntı ve yanma eşlik etmez.

 

Candida‘nın sistemik belirtileri çoktur ve sindirim, hormonal, bağışıklık, solunum, cilt ve sinir sistemlerinde ifade edilebilir:

 

Kronik yorgunluk, halsizlik, enerji eksikliği, baş ağrısı, baş dönmesi, denge kaybıkas ağrısı, cinsel istek azalması, ruh hali değişiklikleri, depresyonsinirlilik, idrar tekrarlayan enfeksiyonlar, aciliyet

 

Sık idrara çıkma, idrar tutamama, adet öncesi sendrom – PMS, düzensiz döngü, sindirim problemleri, karın ağrısı, gazlar, mide ekşimesi, nöbetler, kötü nefes, şişlik, ishal, kabızlık (daha önce olmayan), irritabl bağırsak sendromu, Depresyon, konsantrasyon zorluğu, karışıklık ve unutkanlık.

 

Alerjiler, tekrarlayan enfeksiyonlara yatkın, kulak ve boğaz enfeksiyonları, nefes darlığı, burun akıntısı, öksürük, ciltte döküntü, egzama – özellikle parmakların arasında, yüzme ve kıvrımlar arasında.

 

Kadınlarda kadın vajinal insidansı her dört kadından üçü hayatlarında en az bir kez acı çekiyor. – Bu, kadınların en az% 75’i anlamına geliyor !!!

 

Bağışıklık sistemi zayıf olduğunda, yaygınlık, diyabet, steroid, kortizon, antibiyotik, kemoterapi gibi ilaçlar ve genel olarak, durumlarda olduğu gibi artmaktadır.

 

Vajinal mantar faktörler dengesini kırarak, mantar gelişimini teşvik veya bu riskini artıran faktörler, antibiyotikler, stres ve kötü bir ruh kullanımı olmak nedeniyle vajinal pH ve bağışıklık sisteminde değişikliklere savunma sistemleri, alerji, vajinal pH değişikliği, diyabetli kadınların yüksek risk altındadır içinde azalabilir.

 

Kontraseptif hapların zayıf kullanımı, steroidler, hormonal ve hamilelik gibi ilaçlar, bölgedeki nem koruyucu maddelerden kaynaklanan sıkı kıyafetler, sindirim sisteminde gıdanın sindirimine ve tabii ki beslenmeye neden olan sindirim enzimlerinin eksikliği riskini arttırır.

 

Buraya koyduğumuz şeyin mantar gelişimi üzerinde çok kritik bir etkisi var.

 

Koruyucu, lezzet ve renk, şekerler ve maya içeren sağlıksız, sanayileşmiş ve işlenmiş bir diyet doğrudan vajinal mantar gelişimine katkıda bulunur.

 

Teşhis

 

Bu tatsız olayı bir kereden fazla yaşayan herkes, ne zaman geleceğini belirleyebilir.

 

Bu noktada, tedaviye başlanması ve mantarın kendi kendine geçmesi için beklememesi tavsiye edilir, çünkü değildir!

 

Karıncalanma, yanma, ilk tahriş ve biraz rahatsızlık hissettiğiniz anda tedaviye başlamalısınız.

 

Tanı, dış vajina bölgesinin karakteristik akıntı ve kaşıntılarına göre belirlenir.

 

Daha az belirgin olan durumlarda, bir kültür testi veya mikroskobik bir mantar testi kullanılabilir.

 

Bugün vajinal kandidiyazis teşhisinde kullanılabilecek kendi kendine test kitleri var.

 

Sabır

 

Kadınlar semptomlar azaldıkça tedaviyi derhal durdurma eğilimindedir – bu geri dönmeye devam etmesinin sebeplerinden biridir.

 

Semptomlar kaybolduktan aylar sonra tedaviye devam edilmelidir.

 

Bir mantar inatçı bir şeydir ve buna göre tedavi edilmelidir.

 

Bunun kısa ve tek seferlik bir tedavi olduğunu düşünen herkes için – bu sadece semptomatiktir, ancak kısa tedavi bu olgunun tekrarını garanti edemez.

 

(Candida antibiyotikler gibi geleneksel ilaçlara karşı direnç geliştirmiştir)

 

Naturopatik Tedavi

 

Bir naturopath olarak, sıklıkla beslenme değişikliklerini, bitkisel ilaçları güçlü bir bitki ve ot dokunuşuyla ve güçlü bağışıklık sistemi kuvvetleriyle birleştirin.

 

Uygun bulunursa, bir homotoksikolojik formülü ayarlarım ve ayrıca vücuttaki toksinleri yönlendiririm.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.