Dünyada en garip 5 hastalık

Dünyada en garip 5 hastalık

Muhtemelen aşağıdaki listede bir araya getirdiğimiz beş rahatsızlığı hiç duymamışsınızdır. Çok nadir görülürler ve bu çok şanslı çünkü bazıları çok garip geliyor. Bunlar dünyadaki en tuhaf beş hastalık. Onlara sahip olmadığımız için çok mutluyuz…

 

Bundan sonra gripten şikayet etmeden önce iki kez düşüneceğiz …

 

1. Pika

 

Çok ünlü bir Pokémon gibi gözüküyor, ama kesinlikle değil. Pika adı verilen bu yeme bozukluğundan muzdarip insanların yenmeyen şeyleri yemeye karşı konulmaz bir dürtüsü var. Anoreksi gibi diğer yeme bozuklukları ile büyük fark, pika ile, kilo kaybı ile ilgili değildir. Pika’ya neyin sebep olduğu henüz bilinmiyor. Hastalar taş, bulaşık süngeri ve pil gibi sindirilemez ürünler yediğinden, bu hastalık sindirim sisteminde ciddi hasarlara yol açabilir. Neyse ki, bu hastalığın belirtileri psikoterapi yardımı ile azaltılabilir.

 

2. Cotard sendromu (Cotard delusion)

 

Cotard sendromu bazen ‘yürüyen ceset’ sendromu olarak da adlandırılır. Bu hastalıktan muzdarip insanlar vefat ettiklerini, ruhlarını veya önemli organlarını kaybettiklerini veya artık kanlarının olmadığını düşünüyor. Bu hastalık genellikle travmatik bir olayın veya şizofreninin sonucudur.

 

3. Mikropsi

 

Micropsia ayrıca Harikalar Diyarı sendromu olarak da bilinir. Bundan sıkıntı çeken hastalar, olayları gerçekte olduğundan çok daha küçük algılarlar. Bunun nedeni beyinleri, aldıkları görüntüyü gözleriyle yanlış tercüme etmeleridir. Çoğunlukla düşük görünürlükle (örneğin karanlık olduğunda) ve bir migren atağı sırasında olur. Bu hastalık çoğunlukla 5 ila 10 yaş arası çocuklarda görülür. Micropsia ayrıca beyninizdeki ses ve dokunuş gibi diğer sinyalleri de etkiler.

 

4. Trimetilaminüri

 

Trimetilaminüri muzdarip insanlar genellikle çürük balıklarla karşılaştırıldığında çok hoş olmayan bir vücut kokusuna sahiptir. Bu hastalığa kötü hijyen değil kötü genler neden olur. Kusurlu bir gen, suçludur; Vücudunuzun yeterince protein üretmemesine neden olur. Bu nedenle, trimetilamin adı verilen zararlı madde birikir ve ‘balık kokusuna’ neden olur. Düşük bir antibiyotik dozu ve düzeltilmiş bir diyet kokuyu azaltmaya yardımcı olabilir, ancak henüz, hastalığı tamamen iyileştirebilecek hiçbir şey yoktur.

 

5. Morgellons hastalığı

 

Ulaşamayacağın bir kaşıntının olması ne kadar sinir bozucu? Morgellons hastalığına sahip insanların sürekli olarak yaşadıkları duyum budur. Eklem ağrısı ve yorgunluğunun yanı sıra, hayal edemedikleri için ulaşamadıkları korkunç bir kaşıntı yaşarlar. Aşırı kaşıma nedeniyle, cilt yaraları gelişir. Araştırmacılar tamamen şaşkın durumda çünkü kaşıntı bilimsel olarak açıklanamıyor.

 

Makale güncelleme 06.10.2019

 

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.