Aç karnına limon suyu içmenin harika faydaları var!

Diyet gurupları toplu olarak tavsiye ediyor : biraz önce uyandığınızda taze limon suyu ile birlikte bir bardak ılık su içmeniz. Sabahları bir bardak su içmenin sizin için iyi olduğunu biliyorduk, ancak görünüşe göre ona biraz limon eklemek daha iyi. Ama neden?

03.06.2023
Aç karnına limon suyu içmenin harika faydaları var!

Akılda tutulması gereken bir şey, limonların vücudunuz için şaşırtıcı ve sağlıklı şeylerle dolu olmasıdır. B vitamini, C, potasyum, proteinler, antioksidanlar, kalsiyum, magnezyum ve pektin içerirler. Pektinin bağışıklık sisteminiz üzerinde olumlu bir etkisi vardır, bu da daha az hastalanmanız anlamına gelir. Yani, bu zaten bir numaralı fayda.

Boş mide

Limon suyundan en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız, sabahları aç karnına içmeniz önemlidir. Bu şekilde vücudunuzu toksinlerden arındırmak en etkili olacaktır. Ayrıca, kilo kaybını uyarır. Bunun nedeni, boş bir midede limon suyunu içerseniz karaciğerinizin daha safra üretmesidir. Bu da daha az aç olmanıza ve yiyecekleri daha hızlı sindirmenize neden olur.

Ağız hijyeni

Limon suyu içmek, bir limonun içerdiği asitler nedeniyle ağız hijyeniniz için de iyidir. Bu asitler, yediğiniz yiyeceklerin yanı sıra bakterilerin de ağzınızdan kaybolacağını garanti eder. Bu, dilinizdeki beyaz katmana karşı yardımcı olacaktır ve ayrıca nefesinizin daha iyi kokmasını sağlar. Ve sonra bir fayda daha: limonlardaki tüm sağlıklı şeyler tırnaklarınızı ve cildinizi de destekleyecektir!

 

Makale güncelleme 20.10.2019

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez.

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.