Siğil nasıl tanınır?

Farklı cilt hastalıklarını nasıl ayırt edebilirim? Siğil

30.05.2023
Siğil nasıl tanınır?

Yamalar, kızarıklık, sivilce, kaşıntı, kabarcıklar… Cildinizdeki lezyonları fark ettiniz, ancak ne olduklarını bilmiyor musunuz? Uyarı: Bazı semptomlar çeşitli hastalıklarda yaygındır ve bu nedenle hepsi aynı şiddette değildir.

Cildinizde olağandışı lezyonlar fark ederseniz, bir doktora görünün.

Bir siğil nasıl tanınır?

Siğiller, çoğunlukla papillomavirüslere bağlı çok yaygın iyi huylu epidermal tümörlerdir.

  1. Ortak siğil: bunlar çoğunlukla elin parmaklarında görünenlerdir. Onları hissedebiliriz ve cildimizle aynı renktedirler. Bir cilt boyutudur.
  2. yumuşak siğilBu siğil olduğu, yumuşak, onun yüzeyi pürüzsüz olduğu ve kenarları olan düzensiz. O kahverengi, sarı veya çeker veya deri ile aynı renk. İzlemek çünkü malign bir tümöre dönüşebilir.
  3. Düz siğil:çapı 2 mm’ye kadar ölçebilen, haf pembe çıkıntılı bir mikropapül, koyu pembe şeklini alır. Düz siğiller genellikle alın, eller ve parmaklarda görülür.
  4. Plantar siğil: adından da anlaşılacağı gibi, ayağın tabanında görünür ve çeşitli formlar alabilen bir nasır gibi görünür. Öyle basınç acı ve bozar yürüyüş.
  5. İplik benzeri siğil: ortak siğilden daha incedir ve genellikle yüze, ağız çevresine ve özellikle boynuna (tıraş alanlarına) oturur. Erkekler kadınlardan daha fazla etkilenir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.