Cinsel yolla bulaşan ana enfeksiyonlar: Chlamydia

Chlamydia enfeksiyonu taraması önemlidir! Çoğu zaman semptomlardan yoksun olan bu enfeksiyon, önce cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBE) listesinde doğurganlığı tehlikeye sokar ve ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

10.06.2023
Cinsel yolla bulaşan ana enfeksiyonlar: Chlamydia

Chlamydia nedir?

 

Chlamydia, gençlerde cinsel yolla bulaşan ilk enfeksiyondur (CYBE). Esas olarak 18 ila 24 yaş grubunu etkiler: ikincisinde kadınların% 3.6’sı ve erkeklerin% 2.4’ü enfekte olur 1 . Chlamydia trachomatis  gibi bir bakteri neden olur. Chlamydia trachomatis’in  (BT), özellikle genç insanlarda sık varlığı, çok bulaşıcı doğası ile açıklanmaktadır: mikrop korunmasız cinsel ilişki (oral, anal, vajinal) sırasında bulaşır.

 

VİDEO

 

 

Klamidya hastalığı nedir, klamidya hastalığı nasıl teşhis edilir, klamidya hastalığı nasıl tedavi edilir, klamidya hastalığı kimlerde görülür Prof. Dr. Abdullah Armağan anlatıyor..

 

Belirtileri: “sinsi” bir enfeksiyon

 

Çoğu zaman, Chlamydia enfeksiyonu semptomsuzdur ve birçok insan bilmeden bile bulaşmış olabilir. Doğurganlık için tehlikeli, enfeksiyona komplikasyonlara neden olmamak için hızlı bir şekilde teşhis edilmelidir.

 

Tarama yoluyla enfeksiyondan kaçının

 

Genel olarak Chlamydia enfeksiyonu ve CYBE’ye karşı birincil korunma olan prezervatif kullanımının yanı sıra,  tarama şarttır. Chlamydia enfeksiyonu kolayca tedavi edilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.