Kayısı Yağı - Kompozisyon, Kullanım, Yararları

Kayısı yağı mükemmel bir masaj yağı ve aromaterapide (özellikle yetişkinler için) iyi bir baz olarak ortaya çıkıyor.

Kayısı Yağı - Kompozisyon, Kullanım, Yararları

09 Şubat 2020 Pazar

Ortak bitkisel yağ Adı : Kayısı, kayısı çekirdeği
 
Botanik Adı : kayısı
 
Botanik ailesi : Gülgiller
 
Kökeni (ülkeler bitkisel yağ ekili nerede): Türkiye, Akdeniz havzasının tüm ülkeler
 
Partisi ekstrakte edilen bitki : Çekirdek
 
Oksidatif potansiyel : Çok hassas değil
 

Kayısı yağının organoleptik özellikleri

 
Botanik ve organoleptik özelliklerin üretim koşullarına (ülke, güneş ışığı, organik üretim vb.) Bağlı olarak değişmesi muhtemeldir.
 
Renk : turuncu-sarı
 
Koku : acı bademe yakın
 
Doku : sıvı, yağlı
 
Tat : çok belirgin değil
 

Kayısı yağı bileşimi

 
Bitkisel yağın bileşimi üretim koşullarından güçlü bir şekilde etkilenir. Kalitesini sağlamak için, soğuk presleme ile elde edilen, ideal olarak organik kökenli bir sızma yağın seçilmesi önerilir.
 

Yağ asitlerinin bileşimi 

 
AG tekli doymamış 60 ila% 65 oleik (Omega9)
 
AG-doymamış : 25 ila% 30 linoleik (Omega6)
 
Doymuş yağ asitleri : palmitik asit 5-8%
 

Diğer aktif bileşenler 

 
Vitaminler: A, E
 
Diğer bileşenler: fitosteroller, trigliseritler
 

Kayısı yağı kullanma yöntemleri

 
Cilt uygulaması
 
Anlatma, masaj, lokal uygulama
 
Uçucu yağlarla olası ilişki. Kayısı yağı mükemmel bir yardımcı maddedir.
 

Kayısı yağının kozmetik yönü

 
Kayısı yağı mükemmel bir masaj yağı ve aromaterapide (özellikle yetişkinler için) iyi bir baz olarak ortaya çıkıyor.
 

Temel faydalar 

 
Kozmetik düzeyde (cilt kullanımı için):
 
antioksidan
 
Yumuşatıcı, yatıştırıcı
 
besleyici
 
Rejenere edici, canlandırıcı 
 
Koruyucu (cildin bariyer işlevini geliştirir ve mikro dolaşımı teşvik eder)
 

Diğer avantajlar 

Koruyucu
 
Cilt iltihabı önleyici
 

Kayısı bitkisel yağının kullanım alanları ve sinerjileri

  • Cilt endikasyonları (cilt, saç, tırnaklar)
  • Işık yanması (güneşten sonra)
  • Kuru veya hasarlı saç ve saç derisi
  • kaşıntı
  • Makyajın çıkarılması (göz bölgesinden kaçının)
  • Kuruluk (eller, vücut, saç, tırnaklar)
  • egzama
  • tahriş
  • Donuk,yorgun cilt
  • Solmuş cilt
  • Hassas ciltler
  • sedef hastalığı
  • Cilt döküntüsü
  • Güneş (hafif güneş filtresi)
  • Çatlaklar
  • Cilt yaşlanması (önleyici)

Pratik ipuçları

 
Cilt kullanımında, kayısı yağını jojoba (en sıvı yağlardan biri) gibi bir bitkisel yağ ile birleştirerek daha da nüfuz etmek mümkündür. Uçucu yağlarla ilişkili olan bu karışım, mükemmel bir masaj yağı oluşturur.
 
Kayısı yağı, gündüz veya gece kremi için temel olarak kullanılabilir.
 
Depolama modu: ısı ve ışıktan uzak
 
Depolama süresi: bitkisel yağların ve uçucu yağların son kullanma tarihlerine bağlı olarak
 
Önlem olarak, hamile kadınlarda bu karışımdan kaçınmak en iyisidir, 6 yaşın altındaki çocuklar ve aspirine alerjisi olan insanlar.
 

Kayısı yağı kullanma önlemleri

Kayısı yağı çok stabildir ve iyi tutar.
 
Siyanürün varlığı nedeniyle, bazı kaynaklar tüketimi konusunda dikkatli olmalıdır. Önleyici bir önlem olarak, tüketimini günde tek bir çay kaşığı ile sınırlamak tercih edilir.
 
Kayısı yağını ısıtmamanız tavsiye edilir. Bununla birlikte, bir salata veya pastaya dahil edilebilir.


Sosyal Medyada Paylaş


İlgili Makaleler

Jojoba yağı
Jojoba yağı

Jojoba mumu, cilt veya kafa derisi olsun, sebumu düzenlemekle ünlüdür. Bu nedenle tüm cilt

Argan yağı
Argan yağı

Argan yağı cilt, saç ve tırnaklar için çok ilginç özelliklere sahiptir. Çok nüfuz eder,