Jojoba yağı

Jojoba mumu, cilt veya kafa derisi olsun, sebumu düzenlemekle ünlüdür. Bu nedenle tüm cilt tipleri için uygundur.

Jojoba yağı

09 Şubat 2020 Pazar

Bitkisel yağın ortak adı: Jojoba
 
Üretim ağacı: Jojoba
 
Botanik adı: Simmondsia chinensis
 
Botanik ailesi: Simmondsiasées
 
Menşei : California, New Mexico ve Arizona, Arjantin
 
Çıkarılan bitkinin bir parçası: Tohum
 
Oksidatif potansiyel : Neredeyse duyarsız
 

Jojoba yağının organoleptik özellikleri

 
Botanik ve organoleptik özelliklerin üretim koşullarına (ülke, güneş ışığı, organik üretim vb.) Bağlı olarak değişmesi muhtemeldir.
 
Renk : Berrak sarı
 
Koku : Neredeyse kokusuz
 
Doku : Çok akışkan
 
Lezzet : Tatsız
 
Jojoba yağı bileşimi
 
Bitkisel yağın bileşimi üretim koşullarından güçlü bir şekilde etkilenir. Kalitesini sağlamak için, soğuk presleme ile elde edilen, ideal olarak organik kökenli bir sızma yağın seçilmesi önerilir.
 

Yağ asitlerinin bileşimi

 
(Mumsu esterler:% 97)
 
Tekli doymamış FA :% 95 ila 97 gadoleik, erüsik, oleik
 
Doymuş FA :% 1 ila 2 palmitik, nervonik
 

Diğer aktif bileşenler 

 
Sindirilemezler, sterol izleri
 

Jojoba yağı nasıl kullanılır

 
Beslenme kullanımı 
 
Bilinmiyor
 
Jojoba yağının kozmetik yönü
 
Jojoba mumu, cilt veya kafa derisi olsun, sebumu (aşırı veya eksik) düzenlemekle ünlüdür. Bu nedenle tüm cilt tipleri için uygundur. Sıvı ve delici, mükemmel bir masaj tabanı ve uçucu yağlar için destek olduğunu kanıtlıyor.
 
Testler, kil ile karıştırılmış jojoba mumunun (maske şeklinde) akne veya problemli cilt üzerindeki etkinliğini göstermiştir. (2)
 

Temel faydalar 

 
Kozmetik düzeyde (cilt kullanımı için):
 
  • Sebum regülatörü (sebum üretimini düzenler)
  • Cilt PH regülatörü
  • Besleyici ve anti-dehidrasyon (kollajen üretimini uyarır)
  • Cildi iyileştirici, canlandırıcı, onarıcı 
  • Saç derisini ve saçları güçlendirmek
  • yumuşatıcı
Diğer avantajlar
 
  • İltihap önleyici
  • Enfeksiyöz cilt 

Jojoba mumunun kullanım alanları 

 
Kullanımlar alfabetik sıraya göre listelenmiştir.
 
Cilt endikasyonları (cilt, saç, tırnaklar):
 
  • Akne, sivilce 
  • Hafif yaralanma (yara izi)
  • Yağlı, kuru veya kırılgan saçlar
  • Donuk, yorgun saçlar
  • Saç dökülmesi
  • Yağlı veya kuru kafa derisi
  • temizleyici
  • Kuruluk (eller, vücut, saç, tırnaklar)
  • Cilt enfeksiyonu
  • Ayrışma (rüzgar, soğuk vb. Durumunda cilt koruması)
  • masaj
  • Gevşek cilt
  • Olgun cilt
  • Kuru, yağlı veya karma cilt
  • Hassas ciltler
  • Tıraş (tıraştan sonra), epilasyon (epilasyondan sonra)
  • Aşırı sebum
  • Güneş (hafif güneş koruyucu)
  • Cilt yaşlanması (önleyici)

Yağlı ciltlerle kombinasyon için makyaj temizleyici

200 ml'lik bir şişede karıştırın:
 
100ml jojoba mumu
 
100ml nane hidrosolü
 
6 damla palmarosa esansiyel yağı ekleyin
 
Bu preparat bir emülsiyonlaştırıcı içermediğinden, her kullanımdan önce çalkalanması gerekir. Tercihen yıkanabilir bir pamuklu ped kullanarak makyaj temizleyici olarak uygulayın.
 
Koruma şekli: buzdolabında
 
Koruma süresi: şişelerin endikasyonuna göre
 
Bu karışım, uçucu yağların varlığı nedeniyle hamile kadınlar ve 3 yaşın altındaki çocuklar için önerilmez.
 

Jojoba yağı kullanımı için önlemler

 
Jojoba mumu büyük bir stabiliteye sahiptir ve bu nedenle neredeyse 10 yıl boyunca saklanabilir. 10 ° C'nin altındaki bir sıcaklıkta donar, ancak yüksek sıcaklıkları destekler. Her iki durumda da kalitesi değişmez. Katı haldeyken, ılık suyun rengini şişede birkaç dakika beklemek yeterlidir.


Sosyal Medyada Paylaş


İlgili Makaleler

Jojoba yağı
Jojoba yağı

Jojoba mumu, cilt veya kafa derisi olsun, sebumu düzenlemekle ünlüdür. Bu nedenle tüm cilt

Argan yağı
Argan yağı

Argan yağı cilt, saç ve tırnaklar için çok ilginç özelliklere sahiptir. Çok nüfuz eder,