Erken menopoz ile ilişkili kronik yorgunluk sendromu

Yeni bir çalışmaya göre, erken menopoz ve kronik yorgunluk sendromu arasında, kronik yorgunluk sendromunun kadınlarda neden erkeklerden 2 ila 4 kat daha yaygın olduğunu ve 40’larında kadınlarda neden en yaygın olduğunu açıklamaya yardımcı olabileceği görülmektedir.

17.06.2023
Erken menopoz ile ilişkili kronik yorgunluk sendromu

Yeni bir çalışmaya göre, erken menopoz ve kronik yorgunluk sendromu arasında, kronik yorgunluk sendromunun kadınlarda neden erkeklerden 2 ila 4 kat daha yaygın olduğunu ve 40’larında kadınlarda neden en yaygın olduğunu açıklamaya yardımcı olabileceği görülmektedir.

 

Ayrıca, kronik yorgunluk sendromu olan kadınların menstrüasyonla ilişkili olmayan 12 kat artmış kronik pelvik ağrı riskine sahip oldukları gösterilmiştir.

 

Benzer şekilde, kronik yorgunluk sendromu olan kadınlar aşırı adet kanaması, iki adet dönemi arasında daha sık kanama ve adet yetmezliği insidansında artış göstermiştir.

 

Daha önce yapılan bazı araştırmalar kronik yorgunluk sendromunu pelvik ağrıya ve endometriozis ve adet bozuklukları gibi jinekolojik bozukluklara bağladı.

 

Aksi takdirde, kronik yorgunluk sendromu belirtileri kas ve eklem ağrısı, hafıza veya konsantrasyonda güçlük, halsizlik, baş ağrısı, boğaz ağrısı, subfebrilite ve efor nedeniyle bu semptomların alevlenmesidir.

 

Makale Kaynak:Menopause

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.