
15 Nisan 2020 Çarşamba
Grip belirtileri şunlardır: ateş, baş ağrısı, aşırı yorgunluk, kuru öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve kas ağrısı. Bazıları, özellikle çocuklar, bulantı, kusma ve ishal yaşayabilir.
Hastalıklı kişi öksürdüğünde, yağmur yağdığında veya konuştuğunda veya öpüştüğünde virüsü yayar. Virüs, örneğin elinizle enfekte olmuş bir yüzeye dokunup daha sonra kendi burnunuza veya ağzınıza dokunursa dokunarak yayılabilir.
Hamilelik pnömoni gibi grip komplikasyonları riskini artırabilir. Gebe kadınların grip komplikasyonları nedeniyle hastanede kalma olasılığı gebe olmayan kadınlardan daha fazladır. Bu muhtemelen bağışıklık sistemindeki hamileliğin neden olduğu değişikliklerden kaynaklanmaktadır. Akciğerler en çok etkilenir, ancak kalp ve kalp de etkilenir. İnfluenza enfeksiyonunun kendisinin komplikasyon olmadan kendisinin fetusu etkileyeceğini gösteren ikna edici veri yoktur.
Gebelikte influenza tedavisi
Gebelikte grip geçirdiğini düşünüyorsanız, doktorunuza danışmak en iyisidir. Mümkün olduğunca dinlenmeye ve dinlenmeye çalışın ve mümkün olduğunca fazla sıvı getirin. Vitamin preparatlarının, özellikle C vitamininin kullanılması tavsiye edilir. Doktorunuza danışmadan önce bir eczaneden reçetesiz satın alabileceğiniz ilaçları kullanmayın, bazıları hamilelik sırasında kullanılmamalıdır.
-
Hastalıklı kişilerle temastan kaçının.
-
Özellikle salgın dönemlerinde elini düzenli olarak izliyor.
-
Olası enfeksiyon için, özellikle eller yakın zamanda yıkanmamışsa, burun, ağız veya gözlere dokunmaktan kaçının.
-
Ayrıca, hastaysanız, evde kalın ve enfeksiyonu yaymanızı önlemek için daha geniş sosyal temaslardan kaçının.
-
Öksürürken ağzınızı bir mendille örtün.
-
Çoğu çalışma, inaktif bir grip aşısı olan gebeliğin hamileliği olumsuz etkilemediğini göstermiştir. Bu nedenle, enfeksiyon riski çok yüksekse, aşılama bir seçenektir.
-
Grip salgını varsa, ailenize kendilerini ve doğmamış çocuklarını korumak için aşılamalarını tavsiye ettiğinizden emin olun.