Adet öncesi sendromunun tedavisi

Tedavi semptomatiktir ve yeterli dinlenme ve uyku ve düzenli egzersiz ile başlar. Yemek yeme alışkanlıklarını değiştirmek, danışmanlık yapmak ve stresli durumlardan kaçınmak yardımcı olabilir.

Adet öncesi sendromunun tedavisi

Doktorunuz, adet öncesi sendromu (PMS) için size bir veya daha fazla ilaç reçete edebilir. İlaçların semptomları hafifletmedeki başarısı kişiden kişiye değişir. Adet öncesi sendromu için en sık reçete edilen ilaçlar şunlardır:

 

  • Antidepresanlar  – Fluoksetin, paroksetin, sertralin ve diğerleri dahil olmak üzere seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI’lar), yorgunluk, gıda istekleri ve uyku bozuklukları gibi semptomları başarılı bir şekilde hafifletir ve şiddetli PMS veya hamilelik öncesi tedavilerinde birinci basamak ilaçlardır disforik bozukluk. Bu ilaçlar genellikle günlük olarak alınır. Ancak PMS’li bazı kadınlar için, antidepresan kullanımı menstruasyon başlamadan iki hafta önce sınırlı olabilir.
  • NSAID’ler  – Menstrüasyonun başlangıcında veya başlangıcında alınırsa, ibuprofen ve naproksen gibi steroidal olmayan antienflamatuar ilaçlar memedeki krampları veya gerginliği giderebilir.
  • Diüretikler  – Egzersiz ve düşük tuz alımı, PMS’nin neden olduğu kilo alımını, şişmeyi ve şişmeyi azaltmak için yeterli değilse, diüretikler böbreklerinizden fazla su dökmenize yardımcı olabilir.
  • Spironolakton, PMS’nin bazı semptomlarını hafifleten bir diüretiktir.
  • Oral kontraseptifler  – Yumurtlamayı önler ve hormonal dalgalanmaları stabilize eder, böylece PMS semptomlarını hafifletir. Progestin drospirenon içeren ve diüretik spironolaktona benzer bir tür gebe kalmayı önleyen tablet olan Yaz’ın, PMS ve hamilelik öncesi disforik bozukluğun fiziksel ve duygusal semptomlarını hafifletmede standart gebe kalma tabletlerinden daha etkili olduğu gösterilmiştir.
  • Medroksiprogesteron asetat – Şiddetli PMS veya pre-obstrüktif disforik bozukluk için, yumurtlamayı geçici olarak önlemek için medroksiprogesteron asetat  enjeksiyonu kullanılabilir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.