Polikistik over sendromunun teşhisi

Polikistik over sendromunu doğru bir şekilde teşhis etmek için spesifik bir inceleme yoktur. Teşhis eleme prensibine göre yapılır.

Polikistik over sendromunun teşhisi

Bu, doktorun tüm belirti ve semptomları dikkate alacağı ve buna dayanarak diğer olası bozuklukları dışlayacağı anlamına gelir.

 

Bu prosedür sırasında doktor birçok faktörü dikkate alacaktır:

 

  • Tıbbi Geçmiş – Doktorunuz adet döngüleriniz, kilo değişiklikleriniz ve diğer semptomlarınız hakkında sorular soracaktır.
  • Fizik Muayene – Fizik muayene sırasında doktor, boy, kilo ve kan basıncı gibi bazı önemli bilgileri kaydeder.
  • Jinekolojik muayene – Jinekolojik muayene sırasında, doktorunuz kitleleri, aşırı büyümeleri veya diğer anormallikleri tespit etmek için üreme organlarınızı görsel veya manuel olarak inceler.
  • Laboratuvar Testleri – Kan testleri, adet bozukluklarının veya polikistik over sendromunu taklit eden yüksek androjen seviyelerinin olası nedenlerini dışlamak için birkaç hormon seviyesini ölçer. Ek kan testleri, açlık kolesterol seviyelerini, trigliserit seviyelerini ve glikoz içeren bir içecek tüketildikten sonra bile açlık glikozunu ölçmek için bir glikoz tolerans testini içerebilir.
  • Pelvik ultrason – Pelvisin ultrason muayenesinde yumurtalık görünümü ve uterus astarının kalınlığı gösterilecektir. Bu muayene sırasında yatağınızda veya muayene masanızda yatarsınız ve doktorunuz pelvisinizi vajinanıza yerleştirdiği prob ile inceler. Prob, bilgisayar ekranındaki görüntüye dönüştürülen sessiz ses dalgaları yayar.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.