Cinsel uyarılma bozuklukları

Kadınlarda cinsel uyarılma bozukluğu, cinsel aktivitenin sonuna kadar uyarılmayı elde etmek veya sürdürmek için kalıcı veya tekrarlayan bir yetersizlik, şişme ve ıslanma şeklinde cinsel uyarılmaya uygun bir tepki ile karakterizedir

17.06.2023
Cinsel uyarılma bozuklukları

Kadınlarda cinsel uyarılma bozukluğu

Kadınlarda cinsel uyarılma bozukluğu, cinsel aktivitenin sonuna kadar uyarılmayı elde etmek veya sürdürmek için kalıcı veya tekrarlayan bir yetersizlik, şişme ve ıslanma şeklinde cinsel uyarılmaya uygun bir tepki ile karakterizedir. İnsanların öznel uyarılma duygusu çok azdır veya hiç yoktur. Bozukluk ağrılı ilişkiye, cinsel ilişkiden kaçınmaya ve evlilik veya cinsel ilişkide zorluğa yol açabilir.

 

Erkekte erektil disfonksiyon

Bir erkekte erektil disfonksiyon, cinsel aktivite süresi boyunca yeterli bir ereksiyon elde etmek veya sürdürmek için kalıcı veya tekrarlayan bir yetersizlik ile karakterizedir. Bazı insanlar cinsel aktivitenin başlangıcından itibaren erektil disfonksiyona sahiptir, diğerleri başından itibaren uygun bir ereksiyona sahiptir, ancak nüfuz etmeye çalışırken şişlik kaybı vardır. Birçoğu penetrasyon için yeterince sağlam bir ereksiyona sahip olduklarından şikayet edecek, ancak daha sonra şişlik kayboluyor.

 

Bazı erkekler sadece kendi kendine bakım sırasında veya uyanma saatlerinde ereksiyon yaşarlar. Bu zorluklar genellikle cinsel gerginlik, başarısızlık korkusu, cinsel performansla ilgili endişe ve öznel uyarılma ve zevk duygularının azalması ile bir araya gelir. Erektil disfonksiyonlar mevcut evlilik veya cinsel ilişkileri bozabilir ve bilinçsiz evliliklerin ve kısırlığın nedeni olabilir.

 

Farklı formların farklı bir rotası vardır. Bir eşle cinsel aktiviteyi tamamlamak için hiçbir zaman yeterli kalitede ereksiyon yaşamamış olan az sayıda kişi genellikle bozukluğun kronik, birincil formuna sahiptir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.