Rahim Ağzı Kanseri Nedir?

HPV enfeksiyonu kadınlarda ve erkeklerde çok yaygın bir enfeksiyondur, cinsel yolla bulaşır ve enfekte kadınların küçük bir yüzdesinde servikal kansere neden olur. Sorun şu ki, cinsel olarak aktif kadınların neredeyse% 80’i yaşamları boyunca en az bir kez enfekte oluyor ve o zaman bile küçük bir yüzde nispeten büyüyor.

17.06.2023
Rahim Ağzı Kanseri Nedir?

Rahim ağzı kanseri ciddi bir hastalıktır. Bu portaldaki bilgileri kullanmak, rahim ağzı kanseri ve kendinizi nasıl koruyacağınız hakkında biraz daha fazla bilgi edinmenize ve kendinizi daha güvenli hissetmenize ve sağlığınızda daha aktif bir rol oynamanıza yardımcı olacaktır.

 

Bir jinekologla düzenli kontrollerinizi ve Pap smear’larınızı unutmayın ve Pap smear, rahim ağzı kanseri riski ve kendinizi nasıl koruyabileceğiniz hakkında sorularınızla onunla konuşun.

 

Unutmayın, bir jinekolog hastalığa karşı mücadelede ortağınızdır ve bunun hakkında konuşmaktan utanmamalısınız.

 

Dünyada, her iki dakikada bir, bir kadın rahim ağzı kanserinden ölür. Küresel olarak, rahim ağzı kanseri dünya çapında yılda 45 ve 500.000 civarında rahim ağzı kanseri olan kadınlarda en sık görülen ikinci kanserdir. Ayrıca, kadınlarda ölüm ve meme ve akciğer kanserinin hemen arkasındaki üçüncü kanserdir.

 

Her yıl yaklaşık 270.000 kadın rahim ağzı kanserinden ölmektedir. Ölümlerin% 85’i, kadınlarda en yaygın kanser olduğu ve en çok ölüme neden olduğu gelişmekte olan ülkelerde meydana gelmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.