Yumurtalık kanseri önleme

Yumurtalık kanserini önlemenin kesin bir yolu yoktur. Ancak aşağıdaki durumlarda yumurtalık kanseri riskinizi azaltabilirsiniz:

Yumurtalık kanseri önleme
  • Doğum kontrol hapları almaya karar verin – Doğum kontrol hapları almak için doktorunuza danışın. Oral kontraseptif alan kadınların yumurtalık kanseri riski azalmış olabilir. Ancak oral kontraseptifler de bir risktir, bu nedenle potansiyel faydanın sizin durumunuzdaki riskten daha ağır bastığını belirlemek için doktorunuza danışın.
  • Doktorunuzla risk faktörlerini göz önünde bulundurun – Ailenizde meme ve yumurtalık kanseri öyküsü varsa, doktorunuzla konuştuğunuzdan emin olun. Bu bilgilere dayanarak, doktorunuz ayrıca yumurtalık kanseri riskinin artmış olup olmadığını değerlendirecektir. Bazı durumlarda, doktorunuz genetik test yaptırıp yaptırmayacağınıza karar vermenize yardımcı olması için sizi bir genetik danışmanına yönlendirebilir. Yumurtalık kanseri riskinizi artıran bir genetik mutasyona sahipseniz, kanseri önlemek için yumurtalığın cerrahi olarak çıkarılmasını düşünebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.