Meme kanserinin teşhisi

Meme kanserinin hastalığın erken bir aşamasında tespit edilmesiyle, tedavi şansı çok daha yüksektir.

Meme kanserinin teşhisi

Meme kanserini teşhis etmek için, bir doktor tarafından fizik muayene, radyolojik muayene ( mamografi, ultrason, manyetik rezonans), sitolojik delinme, biyopsi ve tümörün biyolojik özelliklerini belirlemek için laboratuvar testleri gibi çoklu tanı testleri yapılmalıdır: HER2 reseptörleri, hormon reseptörleri ve yayılma için tümör potansiyeli. Bu testlerin bulguları sadece tümör tipinin tam olarak tanımlanması için değil, aynı zamanda meme kanseri için daha fazla tedavinin planlandığı temel öngörücü faktörlerdir.

Göğüs muayenesi

Meme muayenesi, memede ele gelen oluşumun (topaklar) varlığını, boyutunu, hareketliliğini, derideki değişiklikleri ve benzerlerini belirlemeyi amaçlar.

mamografi

Mamografi, göğüs dokusundaki çeşitli değişiklikleri daha doğru bir şekilde tanımlamak ve küçük boyutlarından dolayı ele gelen muayeneye erişilemeyen değişiklikleri tespit etmek için kullanılan bir röntgen muayenesidir.

Meme biyopsisi ve histopatolojik bulgular

Gözlenen değişikliklere sahip meme dokusu, mikroskop altında, değişen alanın gerçek karakterini, yani iyi huylu veya kötü huylu bir değişiklik olup olmadığını belirlemek için histopatolojik analiz için alınır.

Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR)

MR, büyük bir mıknatıs, radyo dalgaları ve bilgisayar kullanarak insan vücudunun net görüntülerini üreten bir arama türüdür. Meme kanseri hastalarında MR, yumru veya değiştirilmiş meme dokusunun iyi huylu veya kötü huylu olup olmadığını belirlemek için kullanılır. Bu muayene meme biyopsilerinin sayısını azaltabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.