Peyroni hastalığının tedavisi

Peyroni hastalığı, cerrahi yöntemlerle değil, aynı zamanda cerrahi olmayan tedavi ile de tedavi edilebilir.

01.06.2023
Peyroni hastalığının tedavisi

E vitamini tabletlerinden etkilenen bölgeye steroid enjeksiyonlarına kadar çeşitli cerrahi olmayan tedavi yöntemleri kullanılır, ancak bu yöntemlerde etkinlik kanıtı yoktur.

Peyroni hastalığının tedavisi için cerrahi yöntemler

 

Penis eğriliği stabil hale geldiğinde ve penis eğriliği hastanın cinsel ilişkiye girmesini önleyecek şekilde önemli olduğunda ve aynı zamanda önemli plak kalsifikasyonu olan veya konservatif tedavi etkili olmayan hastalar için cerrahi yöntemler önerilir.

 

Cerrahi uygulama yöntemlerini (penisin sağlıklı tarafını kıvırma), greftlerin yerleştirilmesi ile ameliyat ve penisin en şiddetli eğrilik vakalarında penis eritil disfonksiyonun eşzamanlı varlığı ile ayırıyoruz.

 

Çoğu cerrahi yöntemin olumlu sonuçları vardır. Penisin kısalması, erektil disfonksiyon, postoperatif enfeksiyon olasılığı, uzun süreli iyileşme, penisin kendisinde cinsel duyum hissinin azalması gibi komplikasyonlar mümkündür.

 

Ameliyatsız tedavi yöntemleri

 

Kollajenaz clostridium histolyticum, Peyroni hastalığında bulunan kollajen I ve III birikimlerini parçalayan bir proteinazdır. Lokal olarak çalışır ve erkeklerde ürolojik hastalıkların tanı ve tedavisinde gerekli niteliklere ve deneyime sahip bir doktor tarafından uygulanmalıdır.

 

Tedavinin seyri ayaktan tedavi tedavilerinden oluşur. Her tedavi döngüsü iki kolajenaz enjeksiyonundan ve bir penis modelleme işleminden oluşur. İlaç doğrudan plakaya enjekte edilir, bu da plağın yumuşamasına ve penisin eğriliğinin düzeltilmesine neden olur. Döngü sayısı duruma göre değişir, tedavi döngüleri arasındaki aralık yaklaşık altı haftadır, hasta maksimum 4 döngü tedavi alabilir. Hastaneye yatma ve hastalık izni gerekli değildir.

 

Peyroni hastalığı için kolajenaz kullanımı minimal invaziv bir yaklaşım, hastalığın fiziksel ve psikolojik yönlerinden muzdarip hastalar için tolere edilebilir ve etkili bir seçenek sağlar, tam penil onarımın gerçekleşmediğini not eder.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.