Sık ve ağrılı idrara çıkma neden olur?

Bazı kadınlar, cinsel ilişkiden hemen sonra her zaman sık ve ağrılı idrara çıkma gibi sistit semptomları geliştirir.

Sık ve ağrılı idrara çıkma neden olur?

Semptomlar bir veya iki gün sürer ve sonra kaybolur, bu nedenle aynı semptomatoloji bir sonraki cinsel ilişkiden sonra tekrar eder. Bu sorun bazen ” balayı sistiti ” olarak adlandırılır, ancak aslında bir kronik üretrit (aslında mesane değil, iltihaplı bir üretra) biçimidir.

 

Oluşma nedeni

Çoğu durumda, bu semptomlara enfeksiyon, çoğunlukla klamidya neden olur. Ayrıca, üretra çeşitli banyolar ve spreyler kullanarak ve ılık banyolarda yıkanarak tahriş olabilir. Bir olasılık cinsel ilişki sırasında üretraya verilen zarardır.

 

Klinik tablo

Semptomlar sıcak yağ banyoları, spreyler veya hijyen köpüklerinin kullanılmasından kaynaklanıyorsa, bu ajanları kullanarak durdurarak sorunu çözeceksiniz ve semptomlar kaybolacaktır. Hala aynı belirtilere sahipseniz, doktorunuza başvurun.

 

tanı

Doktorunuz sizi idrar bakteriyolojik muayenesi için yönlendirecektir . Bir enfeksiyon ise, antibiyotik tedavisi yapılacaktır. Bazen, idrarın laboratuvar muayenesi bu sorunlardan sorumlu mikroorganizmaları izole edemez ve bazı kadınlarda aynı belirtiler antibiyotik aldıktan sonra cinsel ilişkiden sonra ortaya çıkar.

 

tedavi

Bu durumlarda, doktor önleyici tedbirler konusunda tavsiyede bulunmalıdır. Çok nadir de olsa, cinsel ilişkide her seferinde düşük dozlarda nitrofurantoin veya trimetoprim – sülfometoksazol gibi bir antibiyotik alınabilir. Bu semptomların ortaya çıkmasını önlemek için yapabileceğiniz birkaç şey daha var. Genital ve anal bölgeyi hafif sabun ve suyla sık sık yıkayın. Cinsel ilişkiden önce eşinizin ellerinin ve genital organının temiz olduğundan emin olun. Cinsel ilişkiden hemen sonra, üretrayı bakteriyi temizlemek için mesaneyi boşaltın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.