Penis bölgesinde saçkıran belirtiler ve tedavi

Saçkıran, en bilinen cilt problemlerinden biridir.

Penis bölgesinde saçkıran belirtiler ve tedavi

Kırmızımsı deri döküntüsü, kaşıntı ve pullu cilt lekeleri gibi ortaya çıkan semptomlar. Bu hastalık genellikle tırnaklarda, ayaklarda, başlarda ve kasıklarda bulunur.

 

Ancak bilmediğiniz şey saçkıran peniste de görünebilir! Peniste saçkıran olsaydı, bu gerçekten rahatınızı bozardı, değil mi?

 

Penis bölgesinde saçkıran, mümkün mü?

Saçkıran, dermatofit mantarlarının neden olduğu bir deri enfeksiyonudur. En yaygın nedenler, doğrudan veya dolaylı olarak bulaşan T. mentagrophytes ve T. rubrum‘dur .

 

  • Tinea corporisboyun, gövde, kollar ve bacaklarda bulunur.

 

  • Tinea pedis , ayaklarda bulunan saçkıran.

 

  • Tinea cruris, kasık bölgesinde görünen saçkıran.

 

  • Kafa derisinde bulunan Tinea apitis.

 

Bununla birlikte, saçkıranın cinsel organlarda da ortaya çıkabileceğini biliyor muydunuz? Çok nadir olmasına rağmen, saçkıran dahil olmak üzere penisin mantar enfeksiyonları olabilir.

 

Semptomatik olarak, penis saçkıran genel olarak saçkıran ile aşağı yukarı aynıdır. Genellikle ciltte kırmızı , dairesel bir kızarıklık görülür . Ek olarak, özellikle terleme sırasında kaşıntı şikayetleri ve ayrıca pullu cilt lekeleri vardır.

 

Peniste saçkıran olmasını istemiyor musun? Saçkıranı önlemenin ve hatta tedavi etmenin birkaç yolu vardır:

“Önemli olan, tuvaletten her çıktığınızda nemli kalmamaları için cinsel organlarınızı her zaman iyice kurulayın. Mantar nemli bir ortamda kolayca büyür”

 

İç çamaşırını değiştir

 

“Kolay terleyen biriyseniz, nemli veya ıslak hisseden iç çamaşırınızı hemen değiştirin. Daha iyisi, sadece temiz ve kuru bir tane ile değiştirin ”

 

Mantar önleyici kullanın

 

“Tedavi ediliyorsa (penisteki saçkıran) anti-fungal olmalıdır. Bununla birlikte, önce genital saçkıran olup olmadığını araştırmalısınız çünkü bu çok nadir bir durumdur ”

 

Yukarıdaki adımlara ek olarak, genital bölgede saçkıran belirtileri hissettiğinizde, önce bir dermatoloğa danışmanız daha iyidir.

 

Bu, teşhis ve tedavinin doğru hedefe ulaşması için yapılır.

 

Doktora ne zaman görülür?

Cinsel organlardaki saçkıran, rahatınızı uzun süre rahatsız etmemesi ve iyileşmesinin mükemmel olması için uygun şekilde ele alınmalıdır.

 

Mantar önleyici ilaçlar kullanırsanız, saçkıran genellikle ortadan kaldırılabilir. Bu cilt sorunları genellikle bir veya iki hafta içinde geçer.

 

Bununla birlikte, reçetesiz satılan bir mantar önleyici ürün kullandıktan sonra iki hafta içinde iyileşmeyen bir kızarıklığınız varsa bir doktora görünmelisiniz.

 

Reçeteli bir ilaca ihtiyacınız olabilir.

 

Şiddetli dermatofitozunuz varsa ve saçkıranınız OTC ilaçlarına veya ev ilaçlarına yanıt vermiyorsa hemen doktorunuza görünün. Doktorunuz enfeksiyonu tedavi etmek için muhtemelen bir mantar önleyici hap yazacaktır.

 

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.