Erektil disfonksiyon nasıl tedavi edilir?

Erektil disfonksiyon nasıl tedavi edilir?

Aslında, bir ereksiyonun ne kadar süreyle normal kabul edildiğine dair belirli bir standart yoktur. Gerçekten her ortağın memnuniyet düzeyine bağlıdır.

Bu rahatsızlık genellikle tabu olarak görülür.

Sonuç olarak, birçok erkek veya çift, bunu yaşarlarsa doktora danışmak konusunda isteksizdir.

Aslında, erektil disfonksiyon, erken boşalma ve cinsel ilişki arzusunun azalması gibi diğer erkek cinsel bozukluklarıyla ilişkili olabilir.

 

Sertleşme Bozukluğu Teşhisi

Erektil disfonksiyonu teşhis etmek için, doktorunuz sizin için bir dizi tıbbi görüşme, fiziksel muayene ve araştırma yapacak.

 

Görüşmede doktor yaşadığınız şikayetleri soracaktır.

 

Doktor ayrıca cinsel aktivitenizin nasıl olduğunu, yaşanan hastalıkların geçmişini, erektil disfonksiyonla ilgili olabilecek alışkanlıkları, alınan ilaçları ve diğer birkaç soruyu ayrıntılı olarak soracaktır.

 

Ayrıca, doktor genel bir fizik muayene, sinir sistemi muayenesi ve yakın organların muayenesini içeren bir fizik muayene yapacaktır.

 

Doktor gerekli görürse prostatınızın durumunu kontrol etmek için dijital rektal muayene de yapabilir.

 

Bu arada, yapılacak destekleyici testler, vücudunuzdaki üreme hormonlarının seviyelerini görmek için kan laboratuarı testleri ile kan şekeri ve kolesterol anormalliklerini tespit etmek için kan şekeri ve kolesterol testlerini içerir.

 

Ek olarak, doktor idrar yolunuzda enfeksiyon olup olmadığını belirlemek için idrar testleri de yapabilir.

 

Daha eksiksiz tesislere sahip hastanelerde, doktorlar herhangi bir rahatsızlık olup olmadığını görmek için penise ve çevresine ultrason (USG) uygulayabilir.

 

Bazı doktorlar da bazı ilaçları penise enjekte ederek muayene yapacaklardır.

 

Bu, penisi uyarmak ve ereksiyon yeteneğinizi değerlendirmek için kullanışlıdır.

 

Ancak bu kontroller rutin olarak yapılmamaktadır.

 

Erektil Disfonksiyon Belirtileri

Erektil disfonksiyonun spesifik semptomları aşağıdaki gibidir:

 

  • Penisin sertleşmesi zordur

 

  • Yeterince sert olmadığı için penisin vajinaya girmesi zor

 

  • Kadın orgazma ulaşana kadar penis ereksiyonu sürdüremez

 

  • Penis çok hızlı boşalıyor veya ereksiyon olmadığı için boşalmıyor bile

 

Ek olarak, psikolojik bozukluklar (anksiyete ve depresyon), anormal penis şekli, küçük penis boyutu ve yüksek tansiyon gibi erektil disfonksiyonla ilişkili olabilecek birkaç durum vardır .

 

Bununla birlikte, bu belirti, erektil disfonksiyonu olan tüm insanlar tarafından mutlaka görülmez.

 

Sertleşme Sorunu Tedavisi

Sertleşme bozukluğunun tedavisi nedene göre değişir.

 

İlk önce bir pratisyen hekime danışabilirsiniz.

 

Daha sonra pratisyen hekim sizi erektil disfonksiyonun olası nedenlerine göre bir ürolog, androlog, psikiyatrist ve dahiliye uzmanına yönlendirecektir.

 

Genel olarak, erektil disfonksiyon için yapılabilecek birkaç tedavi seçeneği şunlardır:

 

  • Cinsel danışmanlık. Psikolojik sorunlar nedeniyle sertleşme sorunu yaşayan erkekler için cinsel danışmanlık yapılacaktır.

 

  • İlaçlar. Bazı ilaç türleri vücudunuzdaki bir ereksiyonu uyarabilir veya üreme hormonlarının seviyelerini artırabilir. Ağızdan alınan ilaçlar, topikal ilaçlar ve enjeksiyon ilaçları şeklinde ilaçlar vardır.  Doktor, belirtildiği gibi ve doktor gözetiminde bu tür ilacı seçecektir.

 

  • Vakum cihazları ve penis halkaları. Bazı durumlarda, doktor, penise kanı uyarmak ve ereksiyona neden olmak için size bir vakum cihazı verecektir. Bu arada, penisin tabanına bir halka takmak, penisin ereksiyonu sürdürmesine yardımcı olabilir.

 

  • Operasyon. Ameliyat, prostat problemleri, penil kan damarı bozuklukları, penis deformiteleri gibi belirli durumlarda veya penisin dik olabilmesi için implant yerleştirilmesi amacıyla yapılır.

 

Size en uygun tedavi hakkında doktorunuzla konuşun. Ayrıca erektil disfonksiyonla ilgili başka hastalıklarınız varsa (hipertansiyon, şeker hastalığı ve kalp hastalığı gibi) bu hastalıklar için de düzenli kontroller yaptırmalısınız.

 

Erektil Disfonksiyonun Nedenleri

Sertleşme bozukluğuna çeşitli faktörler neden olabilir.

 

Buna en sık neden olan faktörler, psikolojik faktörler, üreme hormonlarının eksikliği, penis ve erkek üreme organları bozuklukları ve erektil disfonksiyonla ilgili diğer hastalıklardır.

 

Erektil disfonksiyonu tetikleyebilecek psikolojik faktörler; partnerle çatışma, cinsel partnerlere ilgisizlik, cinsel ilişki sırasında travmatik deneyimler, psikolojik stres, depresyon, anksiyete duyguları ve diğer ruhsal bozukluklardır.

 

Ayrıca, hipertansiyon, diyabet, kalp hastalığıprostat hastalığı, depresyon ve ameliyat öyküsü (özellikle penis bölgesinde ameliyat) gibi erektil disfonksiyon ile ilişkili birkaç hastalık vardır .

 

Birkaç ilaç türü de erektil disfonksiyonu tetikleyebilir.

 

Ek olarak, sigara ve alkol almak, aşırı kilolu olmak ve egzersiz yapmamak da sertleşme sorunu için risk faktörleridir.

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.