Gebelikte Bulantı ve Kusma İçin En İyi 4 Yiyecek

Gebe olan bir kadın bazen mide bulantısı ve kusma yaşayabilir.

17.06.2023
Gebelikte Bulantı ve Kusma İçin En İyi 4 Yiyecek

Gebelik sırasında mide bulantısı en sık ilk trimester veya erken gebelik sırasında hissedilir.

 

Bu şikayet en çok ilk trimesterde neredeyse tüm hamile kadınların yaşadığı sabah bulantısı olarak bilinir.

 

Hamilelikte Bulantı İçin Yiyecekler

Bunun gibi koşullar iştahınızı kaybedene kadar kesinlikle rahat değildir, ancak annelerin sağlığını korumak için yine de yemek yemesi gerekir.

 

Aşağıdakiler gebelik sırasında mide bulantısı için yiyeceklerdir.

 

Meyveler

Hamileliğin erken döneminde veya ilk trimesterde, bir annenin sağlıklı ve besleyici yiyecekler tüketmesini sağlayabilmesi gereken fetüsün hayati organları oluşturulur.

 

Meyve, geblikte mide bulantısı için kullanılan besinlerden biridir.

 

Hamilelik sırasında bulantı ve kusmayı hafifletmek için B6 vitamini yönünden zengin muz, yüksek lifli elma ve ferahlatıcı aromalı limon yiyebilirsiniz.

 

Ayrıca anneler, bağışıklığı artıran A vitamini ve C vitamini içeren papaya da tüketebilirler.

 

Hamilelikte mide bulantısı için bir sonraki besin, bağırsakta dengesiz bakteri sorununun üstesinden gelmek için işlev gören probiyotikler içeren yoğurttur.

 

Hamileyken kolondaki bakteri ve maya artmaya devam edecektir.

 

Bu hormonal değişiklikler nedeniyle olur.

 

Bu durum hamile bir kadının mide bulantısı ve kusmasına neden olur.

 

Yoğurt, hamilelik sırasında mide bulantısı için bir besin seçimi olabilir çünkü içindeki bakteriler mideyi rahatlatabilir.

 

Annelerin doğal ve organik yemesi iyidir.

 

Badem

 

Badem sadece hamile kadınlar için sağlıklı bir atıştırmalık değil, aynı zamanda hamilelik sırasında, özellikle sabahları bulantı için bir besindir.

 

Bademdeki yüksek bitkisel protein içeriği, zayıflığı önleme, dayanıklılığı artırma ve rahimdeki fetüsü uyanık ve sağlıklı tutma işlevi görür.

 

İçerdiği E vitamini bebeklerde deri ve saç hücreleri oluşturabilir, içerdiği kalsiyum ise bebeklerde kemik ve diş dokusu oluşumunu artırabilir.

 

O zaman en önemlisi hamile kadınlar için, içerdiği riboflavin içeren badem, hamile kadınlarda bulantı ve kusmanın üstesinden gelebilir ve aşırı depresyona eğilimli değildir.

 

Sebzeler

 

Sebzeler sağlıklı olmanın yanı sıra hamilelikte mide bulantısı için de besindir .

 

Anneler sebzelerden kolayca sıkılmamak için ıspanak, karalahana, brokoli, patlıcan, havuç, kuru fasulye, , marul, salatalık, kenikir, katuk gibi çeşitli sebzeleri yiyebilirler.

 

Anneler, bulantı ve kusma yaşadıktan sonra mide rahatsızlığını önlemek için ıspanağı havuç veya patatesle karıştırmak gibi sebzeleri birleştirebilirler.

 

Peki, hamilelik sırasında şiddetli bulantı ve kusma yaşarsanız, hamilelikte bulantı için yiyecekler sizin isteğinize göre tüketilebilir veya işlenebilir.

 

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.