Afilta 20 mg yan etkileri

Afilta 20 mg , erektil disfonksiyona (cinsel iktidarsızlık da denir) sahip erkekleri tedavi etmek için kullanılır. Afilta 20 mg, fosfodiesteraz 5 (PDE5) inhibitörleri adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Bu ilaçlar, fosfodiesteraz tip-5 adlı bir enzimin çok hızlı çalışmasını engeller. Penis, bu enzimin çalıştığı alanlardan biridir.

17.06.2023
Afilta 20 mg yan etkileri

Erektil disfonksiyon, bir erkek cinsel olarak heyecanlandığında veya ereksiyonu sürdüremediğinde penisin sertleşip genişlememesi durumudur. Bir erkek cinsel olarak uyarıldığında, vücudunun normal tepkisi, bir ereksiyon oluşturmak için penisine kan akışını arttırmaktır.

 

Afilta 20 mg enzimi kontrol ederek, penise giden kan akışını artırarak, penis vurulduktan sonra ereksiyonun korunmasına yardımcı olur.

 

Afilta 20 mg, cinsel ilişki sırasında meydana gelenler gibi penise fiziksel bir etki olmadan ereksiyona neden olmak için çalışmayacaktır.

 

Afilta 20 mg, iyi huylu prostat hiperplazisi (BPH) belirti ve semptomları olan erkekleri tedavi etmek için de kullanılır. BPH’ye prostat büyümesi neden olur. BPH’li erkekler genellikle idrara çıkma güçlüğü, idrara çıkma akışında azalma, idrara çıkma başlangıcında tereddüt ve gece idrara çıkma ihtiyacı yaşar.

 

Afilta 20 mg, bu semptomları daha az şiddetli hale getirecek ve prostat ameliyatına ihtiyaç duyulma olasılığını azaltacaktır.

 

Afilta 20 mg ayrıca erektil disfonksiyon ile BPH’nin belirti ve semptomlarını tedavi etmek için kullanılır.

 

Afilta 20 mg ayrıca pulmoner arteriyel hipertansiyon semptomlarını tedavi etmek için hem erkeklerde hem de kadınlarda kullanılır.

Bu, kanı kalbin sağ tarafından (ventrikül) akciğerlere taşıyan ana arterde meydana gelen yüksek tansiyondur.

 

Akciğerlerdeki daha küçük kan damarları kan akışına daha dirençli hale geldiğinde, sağ ventrikülün akciğerlere yeterince kan pompalamak için daha fazla çalışması gerekir.

 

Afilta 20 mg, kan damarlarını gevşetmek için akciğerlerdeki PDE5 enzimi üzerinde çalışır.

 

Bu, akciğerlere kan tedarikini artıracak ve kalbin iş yükünü azaltacaktır.

 

Bir endikasyon, ilacın hasta tarafından reçete edildiği veya kullanıldığı durum veya semptom veya hastalık listesi için kullanılan bir terimdir. Örneğin, hasta tarafından ateş için asetaminofen veya parasetamol kullanılır veya doktor, baş ağrısı veya vücut ağrıları için reçete eder.

 

Artık ateş, baş ağrısı ve vücut ağrıları parasetamolün belirtileridir.

 

Hekim tarafından reçetesiz olarak eczane anlamında reçetesiz olarak teslim alınabileceğinden, hasta sık karşılaşılan durumlar için kullanılan ilaçların endikasyonlarından haberdar olmalıdır.

 

AFİLTA 20 MG’I NASIL KULLANILMALI?

Afilta 20 mg’ı doktorunuzun belirttiği şekilde kullanın. Kesin dozlama talimatları için ilaç üzerindeki etiketi kontrol edin.

 

  • Afilta 20 mg ile ekstra bir hasta broşürü mevcuttur. Bu bilgilerle ilgili sorularınız varsa eczacınızla konuşun.

 

  • Afilta 20 mg’ı yiyecekle birlikte veya yemeksiz ağızdan alınız.

 

  • Afilta 20 mg bütün yutun. Yutmadan önce tableti kırmayın.

 

Gerektiği gibi kullanmak için : Afilta 20 mg’ı doktorunuzun belirttiği şekilde cinsel aktiviteden en az 30 dakika önce alın. Afilta 20 mg, aldıktan sonra 36 saate kadar etki • edebilir.

 

  • Günlük kullanım için :Afilta 20 mg’ı her gün yaklaşık aynı saatte düzenli olarak alın.

 

  • Afilta 20 mg’ı nasıl almanız gerektiği konusunda sorularınız varsa doktorunuzla konuşun.

 

  • Afilta 20 mg alırken greyfurt yemeden veya greyfurt suyu içmeden önce doktorunuza danışın.

 

  • Gerektiği gibi kullanmak için :Bir Afilta 20 mg dozunu kaçırırsanız ve hala cinsel aktiviteye girmeyi düşünüyorsanız, hatırladığınız anda onu alın. Doktorunuzun belirttiği şekilde almaya devam edin. Günlük kullanım için : 20 mg Afilta dozunu kaçırırsanız, mümkün olan en kısa sürede alınız. Bir sonraki dozunuz için neredeyse zamanı gelmişse, kaçırılan dozu atlayın ve normal doz programınıza geri dönün. Aynı gün içinde 2 doz almayınız.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.