Esodax nedir? Esodax yan etkileri

Esodax; osteoartrit, romatoid artrit, ankilozan spondilit ve akut gut artritinin belirti ve bulguların tedavisi ile, akut kas iskelet sistemi ağrıları, postoperatif (ameliyat sonrası) ağrı, dismenore (ağrılı adet görme) gibi kısa ve uzun dönem ağrı tedavisinde endikedir

17.06.2023
Esodax nedir? Esodax yan etkileri

ESODAX® 400 mg film tablet

 

Ağızdan alınır.

 

KULLANMA TALİMATI

 

  • Etkin madde: Her bir film kaplı tablet etkin madde olarak 400 mg etodolak içerir.

 

  • Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat (sığır sütünden elde edilen), mikrokristalin selüloz (pH 102), kolloidal silikon dioksit (E551), kroskarmelloz sodyum, povidon (K-30), magnezyum stearat (E572), hidroksipropilmetil selüloz (2910 5cp) (E464), talk (E553b), titanyum dioksit (E171), dietil ftalat.

 

Esodax nedir?

Esodax; etkin madde olarak etodolak içeren film kaplı tablettir. Tablet içerisinde sığır sütünden elde edilen laktoz monohidrat bulunmaktadır.

 

Esodaxiltihapla oluşan karakterize durumların tedavisinde kullanılan (steorid içermeyen antiinflamatuvar) ilaç grubundandır.

 

Esodax; osteoartrit, romatoid artrit, ankilozan spondilit ve akut gut artritinin belirti ve bulguların tedavisi ile, akut kas iskelet sistemi ağrıları, postoperatif (ameliyat sonrası) ağrı, dismenore (ağrılı adet görme) gibi kısa ve uzun dönem ağrı tedavisinde endikedir.

 

ESODAX®’ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

ESODAX®’ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

  • Esodax’ın herhangi bir bileşenine alerjiniz varsa,

 

  • Aspirin veya Esodax’ın dahil olduğu ilaç grubundan herhangi bir ilaca (örneğin ibuprofen, selekoksib) karşı şiddetli alerjik reaksiyon yaşadıysanız (örneğin şiddetli deri

döküntüsü, kurdeşen, nefes alma zorluğu, bronşların daralması ile seyreden burun içinde alerjiden dolayı oluşan şişlik, baş dönmesi),

 

  • Ciddi, bazen ölümcül kalp ve kan damarı sorunları (örneğin kalp krizi) için yüksek riske neden olabilir. Kalp sorunları yaşıyorsanız, kalp yetmezliği şikayetiniz varsa veya uzun süredir Esodaxalıyorsanız risk daha yüksek olabilir. Son zamanlarda by-pass kalp ameliyatı geçirdiyseniz veya yakında geçirecekseniz,

 

  • Hamileliğinizin son 3 ayındaysanız,

 

  • Mide ülseriniz varsa ya da geçmişte mide ülseri geçirmiş iseniz.

 

Hamilelik

 

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

 

Esodaxf etusa zarar verebilir. Hamile iseniz, hamilelik planlıyorsanız ve hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız Esodax’ı kullanmayınız, doktorunuzla temas kurunuz.

 

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

 

Emzirme

 

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

 

Esodax’ın anne sütünde bulunup bulunmadığı bilinmemektedir, Esodaxalırken emzirmeyiniz.

 

Esodax nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

 

Tavsiye edilen dozdan daha fazla almayın ve doktorunuzun tavsiyesinden daha uzun kullanmayın.

 

Çocuklarda kullanımı:

 

Esodax 18 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır, bu yaş grubundaki çocuklarda güvenliliği ve etkililiği doğrulanmamıştır.

 

Yaşlılarda kullanımı:

 

Esodax yaşlı hastalarda dikkatlice kullanılmalıdır, bu hastalar mide kanaması ve böbrek sorunlarına karşı daha duyarlı olabilirler.

 

Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi Esodax’ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

 

Aşağıdakilerden biri olursa, Esodax’ı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

 

  • Esodax kullanımıyla ciddi mide ülserleri veya kanaması oluşabilir. Yüksek dozlarda veya uzun süre almak, sigara içmek veya alkol almak bu yan etkilerin oluşum riskini artırır. Esodax’ı yemekle beraber almak bu etkilerin oluşum riskini azaltmaz. Şiddetli mide veya sırt ağrınız; siyah dışkınız (melena) varsa; kan veya kahve telvesi gibi kusuyorsanız veya olağandışı bir şekilde kilo alıyor veya şişkinlik yaşıyorsanız doktorunuzla veya acil servisle derhal temas kurunuz.

 

  • Şiddetli alerjik reaksiyonlar (deri döküntüsü, kurdeşen, kaşınma, nefes almada zorluk, göğüste sıkışma hissi; ağız, yüz, dudak veya dil şişliği).

 

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

 

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin Esodax’a karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir. Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.