Kadınlarda varis oluşumu – bunlardan doğru şekilde nasıl kurtulur?

Varisli damarlar ile sorunları olan kadın grubuna aitseniz, ne kadar acı verici olabileceklerini kesinlikle biliyorsunuzdur. Aynı şekilde bir kadının çok estetik görünümü bozulur.

Kadınlarda varis oluşumu – bunlardan doğru şekilde nasıl kurtulur?

Bu tür bir sağlık sorununa sahip olmanın hiç de kolay olmadığı ve ondan tamamen kurtulmanın zaman aldığı kabul edilmelidir.

 

Onları kaç yaşında aldığınıza ve varisli damarların ana nedenine bağlı olarak, tedavi yönteminin kendisi de değişir.

 

Varisli damarların en yaygın nedenleri nelerdir?

Tüm hastalıklarda olduğu gibi, genetik önemli bir rol oynar.

 

Ailenize yakın biri zaten bacaklarınızda görünür kılcal damar sorunu yaşadıysa, varis nedeniyle ağrı çekecek kadınlardan biri olma şansınız yüksektir.

 

Genetiğe ek olarak, gebelik de varisli damarların ortaya çıkmasının bir göstergesi olabilir, bu nedenle çok sayıda gebe kadının gebe kaldıkları aşamada ilk kez bu tıbbi sorunla karşılaşması şaşırtıcı değildir.

 

Bu genellikle hamilelik sırasında kadınlarda kan hacminin artması ve dolayısıyla damarların daha belirgin hale gelmesi nedeniyle olur.

 

Damarların şiddetine bağlı olarak tedavinin kendisi değişir. Hamile kadınların genellikle sözde giymelerine izin verilir. gerçekten gerekliyse kompresyon çorapları.

 

Alt ekstremitelerde çok fazla baskı olan bisiklet, kayak veya diğer sporlar gibi bir tür sporla aktif olarak ilgilenen kadınlar bile varis sorunundan kaçınmazlar.

 

Varisli damarlar nasıl önlenir veya hafifletilir?

Varis kapma riski varsa veya halihazırda bunlarla ilgili bir sorun yaşıyorsanız, dikkat etmeniz gerekenler şunlardır.

 

Her şeyden önce, mümkün olduğunca uzun süre ayakta durmaktan veya oturmaktan kaçınmalısınız.

 

Saunalardan da kaçınılmalıdır çünkü içlerindeki ısı kan damarlarını genişletir ve bu da damarları hiç memnun etmez.

 

Fırsat bulduğunuzda, kan dolaşımını iyileştirmek için bacaklarınızı kaldırarak dinlenin. Ayrıca, doktorlar genellikle daha kolay bir fiziksel aktivite şekli olarak hafif bir yürüyüş önerirler.

 

Hiçbir şekilde sıkı ve rahatsız edici giysiler giymeyin.

 

Bu sağlık problemini çözmenin yöntemleri nelerdir?

Hastanın mevcut durumuna bağlı olarak varislerin tamamen ortadan kaldırılması için cerrahların ne tür bir prosedüre karar vereceğine de bağlıdır. Bunlar çoğunlukla ameliyatsız ve operatif tedavi yöntemleridir.

 

Ameliyatsız yöntemler, ilaçlar gibi belirli ilaçları almayı veya damar ağrısını hafifletmek için özel olarak tasarlanmış merhemleri kullanmayı içerir . Sklerosat tedavisi de bu tip prosedürün bir parçasıdır. Bu, belirli bir sklerozan ajanın, köpük veya çözelti şeklinde doğrudan bir damara enjekte edildiği anlamına gelir.

 

Bu yöntemler tatmin edici sonuçlar vermezse, ameliyat prosedürünün kendisine başvurulur, bu da ameliyatsız yöntemlerin aksine, varis problemini tamamen ortadan kaldırır. Bunlar, her şeyden önce lazer tedavilerini, radyo dalgalarını, sıyırma VMS’yi veya damarların buharla tedavisini içerir.

 

Bir tür cerrahi yönteme karar verirseniz, bu alanda uzun yıllara dayanan deneyime sahip özel bir cerrahi kliniği seçmenizi tavsiye ederiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.