Bu 3 alışkanlık adet döngüsünü bozabilir

Her kadında adet döngüsü farklıdır. Ancak bazı günlük alışkanlıkların vücudumuzu önemli ölçüde etkilediğini ve menstrüasyonu da etkileyen büyük değişikliklere neden olabileceğini biliyor muydunuz?

Bu 3 alışkanlık adet döngüsünü bozabilir

Stres

Gecikmiş döngüler, sevilen birinin ölümü veya hastalığı, ayrılık, yer değiştirme veya iş kaybı gibi travmatik olaylardan etkilenebilir.

 

Bunların tümü, stres düzeyini aniden ve önemli ölçüde artıran durumlardır.

 

Yani, büyük stres, beynin hipotalamus adı verilen ve daha sonra düzensiz hale gelebilen ve daha bol veya çok zayıf kanayan adet döngüsü de dahil olmak üzere vücuttaki hormonları düzenleyen bir bölümünü etkiler.

 

Seyahat

Daha uzun yolculuklar, özellikle daha uzak yerlere gitmek vücudumuzu önemli ölçüde etkiler.

 

Uykusuzluk, sinirlilik ve yorgunluk, farklı zaman dilimlerinden geçmenin neden olduğu kısa süreli bir rahatsızlık olan jet lag denilen semptomlardan sadece birkaçı.

 

Çok az uyku

Vücudumuzun normal çalışması için uyku şeklinde yeterli dinlenmeye ihtiyacı vardır.

 

Öte yandan çok az uyku vücutta bağışıklığın azalması, sinirlilik, yorgunluk ve halsizlik gibi birçok olumsuz değişikliğe neden olabileceği gibi adet bozukluklarına da yol açabilir.

 

İnsan vücudunun 7 ila 9 saat uykuya ihtiyacı olduğu ve bu nedenle günlük rutinlerini değiştirip vücuda dinlenmeye yetecek kadar zaman vermeye çalıştığı kanıtlanmıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.