Haşhaş ağrıyı dindirir

Vitamin mükemmel bir tiamin kaynağıdır ve iyi bir folik asit ve E vitamini kaynağıdır. Haşhaş mineralleri ve vitaminleri sinirliliği, stresi azaltır, konsantrasyonu ve ruh halini uyarır.

Haşhaş ağrıyı dindirir

Halk hekimliğinde, doktorların ağrıyı gidermek için kullandığı afyon elde etmek için haşhaş kullanılıyordu, ancak maalesef birçok kişi tarafından da kötüye kullanıldı. Mağazalarda satılan haşhaş tohumları kurutulduğu için alkaloid içermez.

 

Haşhaş nedir?

Mutfağımızda, haşhaş (Latince adı Papaver somniferum), geleneksel haşhaş tohumlarından rafine kek ve turtalara kadar en çok tatlı yemeklerin hazırlanmasında kullanılır.

 

Pembe, beyaz, sarı, turuncu, kırmızı veya mor çiçekleri olan tek yıllık bir bitkidir. Kafanın içinde yüzlerce tohum içeren birkaç bölme vardır.

 

Tohumlar küçük, böbrek şeklindedir, tadı besindir ve doku olarak gevrektir. Kahverengi, gri-mavi ve sarı olabilirler.

 

Haşhaş tohumu yağı, çiğ tohumların soğuk preslenmesi ile elde edilir ve diğer tohum yağları kadar yenilebilir.

 

Tedaviye gelince, haşhaş kasları gevşetmek, ağrı için, öksürmek ve karın kramplarını tedavi etmek için kullanılır.

 

100 gr haşhaş tohumunun enerji içeriği 533 kcal / 2231 kJ’dir. Bunun% 45’i yağ,% 24’ü karbonhidrat ve% 18’i proteindir.

 

Yemeklerde takviye

Haşhaş en çok kek ve hamur işlerinin hazırlanmasında kullanılır, ancak tuzlu yemeklere yeni, henüz keşfedilmemiş bir tat da verebilir.

 

Ekmek ve sütlü hamur işlerinin hazırlanmasında haşhaş çoğunlukla serpme için kullanılır.

 

Akdeniz pastası (focaccia) üzerine biberiye yerine sotelenmiş soğan, rendelenmiş parmesan ve haşhaş tohumlarını koymayı deneyin veya bitmiş ekmeği daha küçük kalıplarla kesin, ardından yumurta, biraz su ve tuz karışımı ile kaplayın, ardından haşhaş tohumu serpin ve yaklaşık 15 dakika 180 ° C’de pişirin. Soğuk sandviçler için haşhaş tohumlarını hardal ilavesiyle mayonezle karıştırabilirsiniz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.