Melatonin Takviyelerinin Uykusuzluk İçin Yan Etkileri

Sağlıklı olmak istiyorsanız yeterince uykuyu ihmal etmemelisiniz. Ancak uyku bazı insanlar için kolay bir mesele değildir. Öyle bile olsa, uyku güçlüğü şikayetleri uyku hapı alarak giderilmemelidir.

17.06.2023
Melatonin Takviyelerinin Uykusuzluk İçin Yan Etkileri

Uyku haplarına ek olarak, şu anda melatonin takviyeleri hakkında da çok fazla tartışma var. Ek olarak etiketlendiği için, çoğu zaman insanlar bu melatonin takviyesinin güvenli olduğunu düşünür.

 

Melatonin aslında vücut tarafından uyumamıza yardımcı olmak için üretilir. Bu hormon aynı zamanda karanlık hormon olarak da bilinir çünkü yalnızca geceleri ışığa maruz kalma azalmaya başladığında ortaya çıkar. Uyumakta güçlük çekiyorsanız, melatonin ille de yardımcı olmaz.

 

Doktorunuzun önerdiğinden daha yüksek dozlar içerdiğinden, melatonin takviyesi alırken dikkatli olun. Melatonin takviyeleri genellikle 3-10 miligram içerir. Vücudumuz genellikle yarım miligram ile yeterli olsa da aşırı melatonin tüketiminin etkisi beyindeki reseptör duyarlılığını ortadan kaldırmaktır.

 

Yani bu takviyeyi almayı bırakırsanız, sonuç uykusuzluktur ve uyumak için daha fazla takviyeye ihtiyacınız olur.Diğer yan etkiler arasında baş ağrısıkabuslar ve sabahları uyuşukluk bulunur.

 

Bu nedenle ilaç veya uyku takviyesi almadan önce doktorunuza danışmalısınız. Çoğu durumda, uykuyu tetiklemek için aslında küçük değişiklikler yapabiliriz. Örneğin, odanın ışıklarını kapatmak, yatmadan birkaç saat önce aletleri kapatmak ve kendinizi olabildiğince rahatlatmak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.