Bebeğimi emzirdiğim sürece hamile kalır mıyım?

Emziren anneler de dahil olmak üzere, hamilelik belirtilerine her zaman bir kadının vücudundaki önemli değişiklikler eşlik edecektir. Emzirme sıklığı, üreme hormonlarının baskılanmasında önemli bir rol oynar. Bununla birlikte, vücudunuzun bireysel tepkisi tek başına bu yöntemin başarısını belirleyecektir.

17.06.2023
Bebeğimi emzirdiğim sürece hamile kalır mıyım?

Anne tekrar hamile kaldığını fark etmemiş olabilir, çünkü emzirirken görülen gebelik belirtileri, önceki gebeliklerinde karşılaştığından farklıdır. Peki anneler, emzirirken hamileliğin belirtileri nelerdir? İşte özet.

 

Adet

Sadece emzirme, doğal bir doğum kontrol aracı olarak kullanılabilir. Ne sıklıkla emzirdiğiniz, bu doğum kontrolünün başarısını belirleyecektir. Emzirme sırasında salgılanan prolaktin hormonu yumurtlamayı baskılamaya yardımcı olur, bu nedenle sadece emziren annelerin doğum yaptıktan sonra birkaç ay boyunca adet görmemesi normaldir.

 

Ama unutma, adet görmemek aynı zamanda hamilelik belirtisi de olabilir. Doğum yaptıktan sonra altı aydan fazla bir süre adet döneminiz yoksa ve mide bulantısı ve kusma gibi başka hamilelik belirtileri eşlik ediyorsa, hemen doktorunuza başvurmanız daha iyidir.

 

Vücut Kolayca Yorulur

Emzirme sırasında vücudunuz normalden daha kolay yorgun hisseder. Ancak, emzirmeden kaynaklanan yorgunluk hissi, hamilelik nedeniyle oluşan yorgunluktan kesinlikle farklıdır. Hamilelik sırasında daha sık yorgun hissedeceksiniz. Ve zaman çerçevesi sürekli olarak gerçekleşir.

 

Azalan süt üretimi

Vücudun yorgun olması sonucunda vücuttaki süt üretimi azalacaktır. Bu nedenle bebekler emzirirken memnuniyetsiz kalırlar. Bu, bebeğin huysuz olmasına ve beslenirken göğüslerini sık sık hareket ettirmesine neden olur.

 

Anne sütünün rengi değişti

Azalan süt üretiminin yanı sıra anne sütünün rengi ve tadı da değişecektir. Anne sütünün rengi genellikle daha net ve incelir.

 

Dolu hissetmek

Henüz yemek yememiş olsanız bile, vücudunuz normalden daha yoğun ve dolgun olduğu için vücudunuz yiyecekleri emmeyi reddediyor. Bu his aynı zamanda anne karnındaki fetüsün gelişmeye başlaması ve yemek için tembel olmanıza neden olduğu için de ortaya çıkar.

 

Emzirme Sırasında Ağrılı Göğüs

Hamilelik sırasında emzirmek sıklıkla meme uçlarının ağrımasına neden olur. Bu hamilelik hormonlarının varlığından kaynaklanıyor.

 

Büyümüş Rahim

Doğum yaptıktan sonra rahminiz normale dönecektir, doğumdan 2 hafta sonra bile rahminizin büyüklüğü orijinal şekline dönebilir. Bununla birlikte, emzirirken uterusun büyüdüğünü ve kasılmaların meydana geldiğini hissederseniz, hemen doktorunuz ile görüşün.

 

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez   

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.