Hamilelikte göğüs renginin değişmesinin nedenleri

Anne olmak, bir kadının hayatındaki en çekici aşamadır. Sadece yeni şeyler öğrenmekle kalmaz, aynı zamanda hayattaki güzel anlara da katkıda bulunursunuz. Ve anne olma süreci gerçekten de sürprizlerle ve değişimlerle doludur.

Hamilelikte göğüs renginin değişmesinin nedenleri

Sizi şaşırtabilecek şeylerden biri, hamile kaldıktan sonra göğüslerinizin renginin değişmesidir. Gebelik sırasında meme rengini değiştirerek ilk nedeni hormonlar kaynaklanmaktadır.

 

Hamilelikte hormonların artışı, insan vücudunun saçına, gözlerine ve cildine renk veren bir madde olan melanin üretimini artırabilir. Sonuç olarak, ne kadar çok melanin üretilirse, meme uçlarının etrafındaki deri koyulaşır. 

 

İkinci neden güneşe maruz kalmaktır. Bunu destekleyecek kanıtlanmış bir araştırma bulunmamakla birlikte, uzun saatler güneşe maruz kalmanın da göğüslerde karanlığa neden olabileceğine inanılmaktadır. Güneşe maruz kalma, melanin üretimini artırabilir ve bu da göğüsler de dahil olmak üzere cildi koyulaştırır.

 

Ve son neden evrimsel uyumdur. Yeni doğan bebeklerin bulanık görüşü vardır. Koyu renkler (göğüslerde kesin olarak belirtmek gerekirse) bebeğin emzirirken düzgün görmesine yardımcı olabilir.

 

O zaman bu renk değişimi ne kadar sürer?

Uzmanlar, aerola ve meme başı renklenmesinin sadece geçici olduğunu ve bebeğinizi emzirmenin sonuna kadar doğumdan sonra yavaş yavaş normale dönebileceğini söylüyorlar. Ancak bazı kadınlar için bu renk değişikliği daha uzun sürer. Bunu yaşarsanız ve endişelenirseniz, bir doktora danışmayı deneyin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.