Tatmin edici bir cinsel ne kadar sürer?

Siz ve partneriniz sevişmek için genellikle ne kadar zaman harcıyorsunuz ? Zaten çocuğu olanlar için, belki bir süreliğine, evet. Anlaşılır bir şekilde, ebeveynler olarak seks sırasında sıklıkla ekspres yoldan gitmek zorunda kalıyoruz .

Tatmin edici bir cinsel ne kadar sürer?

Ama hayal kırıklığına uğramayın, cinsel ilişkinin uzun sürmesi gerekmez. Birleşik Devletler’deki Cinsel Terapi ve Araştırma Derneği tarafından yürütülen bir anket olan Healthline’dan yayımlanan makalede, ortalama eşin 3-7 dakika boyunca cinsel ilişki süresi yaptığını ortaya koydu!

 

Öyleyse, bu kısa sürenin ideal ve doyum vermeye yettiği söylenebilir mi? 

 

İdeal ilişki Süresi

Görünüşe göre, anket aynı zamanda ideal kabul edilen ilişki süresi hakkında da bilgi veriyor. Sonuç? 1-3 dakika arası süren vajinal ilişki çok kısa, 10-30 dakika ise çok uzun kabul edilir. Yani ideal ilişki süresi 7-13 dakikadır.

 

Nedeni, bir erkeğin vajinaya girerken boşalması için geçen süredir 7-13 dakika. Yani 7 dakikadan azsa, boşalma henüz gerçekleşmemiş olabilir.

 

Her Çift Farklıdır

Yukarıda belirtilen süreden daha erken boşalır mı? Yoksa gerçekten daha uzun süre sevişebilir mi? Sorun değil! Her partnerin farklı olabileceği cinsiyetin  aşamalarını anlamamız gerekir.

 

Bazı çiftler uzun ve şehvetli ön sevişme veya ön sevişme seanslarıyla ilişki yapar, bazıları ise bunu hızlı ve agresif bir şekilde yapmayı tercih eder. Bu, keyif aldığınız sürece cinsel ilişkinin  ne kadar sürdüğünün önemli olmadığı anlamına gelir .

 

Öyle bile olsa, cinsiyetin süresini etkileyen birkaç faktör vardır. Bunlar arasında üreme hormonlarını etkileyen yaş, cinsel organların şekli ve cinsel işlev bozukluğu gibi sağlık sorunları vardır.

 

Ne kadar süre cinsel ilişki yapabileceğiniz konusunda endişeleriniz varsa, rahatsızlığınızı sormak için bir doktor randevu almayı düşünebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.