Doğumdan sonra vajinada açıklık

Her zaman bunu açıkça ifade etmeye cesaret edemese de, birçok kadın doğum yaptıktan sonra vajinalarının şekli konusunda endişelenmektedir. Özellikle doğumdan kasıt normal bir doğum ise.

Doğumdan sonra vajinada açıklık

Bu konuda endişeli sorular da ortaya çıkabilir. Vajina aynı görünecek mi? Doğum onu ​​mahvedecek mi? Doğum, sonrası cinsel yaşamınızı etkileyecek şekilde vajinayı değiştirir mi?  Bu sorular kadınları rahatsız edebilir, bu yüzden çoğu sadece sezaryen ile doğum yapmayı seçer.

 

Olsa , normal doğum, minimum düzeyde risk taşır çünkü en ideal dağıtım süreçtir ve anne hem de bebek için çok büyük yararlar sağlar. Bu arada sezaryen ile doğum sadece anne ve bebeğin güvenliğini tehdit eden tıbbi belirtiler varsa yapılmalıdır. Ama yine de vajinayı ‘sağlam’ tutmak için ameliyat yolunu seçen kadınlar da var.  Peki sezaryen ile doğum yaparken vajinanın normal doğum nedeniyle değişeceği ve ‘sağlam’ kalacağı doğru mu? Aslında bu sorunun cevabı her kadın için farklı olan birçok faktöre bağlıdır.

 

Bununla birlikte, doğumdan sonra vajinal durumlarla ilgili bazı genel noktalar aşağıda verilmiştir.

 

Pelvik Kaslar

 

Pelvik kaslar üzerindeki baskı doğumdan değil hamilelikten gelir. Doğumun türüne bakılmaksızın vajinal kaslarınıza katkıda bulunan dokuz ay boyunca meydana gelen bu baskıdır.  Bir Amerikan araştırması, sezaryen ile doğum yapan kadınların vajinal durumunu ve vajinal doğum yapanlarla karşılaştırdı. Sonuçta anlamlı bir fark yok.

 

Hamilelikten sonra pelvis ve vajinal kaslarınızın tekrar güçlenmesini istiyorsanız, uzmanlar bunun yerine Kegel egzersizleri yapmanızı önerir. 

 

Vajina

Vajinanızın muazzam bir gücü ve esnekliği vardır. Vajinal kasların cinsel  veya doğum sırasında gelişmesine izin veren birçok kıvrımı vardır.  Dolayısıyla doğumdan sonra vajinanın iç yapısında çok az değişiklik olur çünkü vajina gerilmek ve eski haline dönmek için tasarlanmıştır. Aynı şekilde kavrama konusunda. Endişelenmenize ve sadece kadınları üzen ve köşeye sıkıştıran efsaneler tarafından tüketilmesine gerek yok.

 

İlişki ve doğum

Doğum sırasında bebeğin doğum kanalından geçiş süreci vajinanın iç yapılarında kalıcı hasara veya yapısal değişikliklere neden olmamalıdır.

 

Vajina dışındaki alanda, doğumun gerçekten bir etkisi olabilir. Örneğin, doktorun yırtılması, dikiş atması ve epizyotomi yapması gerekiyorsa, bunların hepsi doğumdan sonra bir süre cinsel ilişki sırasında ağrılı olabilen yara dokusu bırakır.

 

Doğum sırasında vajinanın dışına ne kadar veya ne kadar az zarar verdiğinizi de etkileyen şey. Bunun için rahat, güvenli ve vajinanızı koruyabilecek en iyi pozisyonu bulmak için doğumunuza eşlik edecek ebe veya doktorla görüşmeye çalışın .

 

Nefes ve zorlama

Nefesinizi nasıl yakaladığınız ve ittiğiniz de vajinal kaslarınızın çalışmasını etkiler. Ne kadar gergin olursanız, oradaki kaslar o kadar gergin olur ve doğum sürecini zorlaştırır.  Hepsinden iyisi, doğum sırasında nasıl nefes alacağınızı ve sakin kalacağınızı öğrenin.

 

Üçüncü üç aylık dönemde egzersiz.

Bu, kasların bebeğin çıkışını açmak ve yerleştirmek için etkili bir şekilde çalışmasına yardımcı olacak ve böylece vajinal bölgedeki hasarı azaltacaktır. Vücudunuzun işlevine göre çalışabilmesi için bu 4 noktayı unutmayın ve normal bir doğumun vajinanıza zarar vereceğinden endişelenmenize gerek kalmaz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.