Emzirirken şişmiş göğüslerle nasıl baş edilir?

Emzirmenin ilk günlerinde annelerin sıklıkla yaşadığı sorunlardan biri göğüslerin şişmesidir. Merak etmeyin, çünkü bu olay normal ve doğaldır. Bunun nedeni anne sütünün serbest bırakıldığından daha hızlı üretilmesidir, böylece sütün memede toplanmasıdır. Sadece şişmekle kalmaz, aynı zamanda sert, ağrılı ve göğüsler dolgun hisseder.

Emzirirken şişmiş göğüslerle nasıl baş edilir?

Normal olmasına rağmen, ancak çoğu zaman sizi rahatsız eder. O değilse, vücut ateşe duyarlıdır veya yeni hastalık, yani tetikler iyi çünkü olarak ele alınması gereken mastit veya meme dokusunun bakteriyel enfeksiyon.

 

Şimdi, eğer bunu yaşarsanız, bunu aşağıdaki gibi özetlenen birkaç yolla çözmeye çalışın : 

 

Emzirme Sütyeni Kullanın

Emzirirken çok sıkı olmayan rahat bir sütyen kullandığınızdan emin olun. Ancak emzirme için özel bir sütyen kullanmanız daha iyi olur. Emzirme sütyenleri boyut olarak büyüktür, ancak iyi oturur ve şişlik nedeniyle genişlemiş göğüslerinizi destekleyebilir.

 

Emzirmeye Devam Edin

Göğüsleriniz şişmiş ve ağrıyor olsa bile emzirmeye devam edin. Günde en az 7-12 defa. Ne kadar sık emzirirseniz, göğüsleriniz ne kadar şişer, o kadar çok ağrı hissedersiniz.

 

Anne sütünün sağılması

Bebeğiniz emzirmediği zamanlarda da sütü sağarak sağmaya devam edin. Sen edebilirsiniz anne sütü ifade Kendi ellerini kullanarak ya da özel bir anne sütü pompası kullanabilirsiniz. Bu eylem emzirmeyi kolaylaştırabilir, memeyi hafifletebilir ve meme uçlarını yumuşatabilir, böylece bebeğiniz emzirirken rahat olur.

 

Göğsü Sıkıştırın

Emzirmeden önce göğüslerinizi ılık suyla sıkıştırın. İşiniz bittiğinde, şişmeyi azaltmak için soğuk suyla veya buzla sarılmış buzla yeniden sıkıştırmayı unutmayın. Emzirmeden önce veya sonra kompres yaparken bu yöntemi 10 dakika boyunca uygulayın.

 

Masaj

Masaj aynı zamanda şişmiş göğüslerinizi tedavi etmek için en iyi alternatiftir. Bu nedenle, sütü dışarı doğru itmek için göğüslerinize nazikçe ve doğru teknikle masaj yapın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.