Çörek Otu’nun Vücuda Faydası

Çörek otu, 2.000 yılı aşkın süredir geleneksel ilaç olarak kullanılmaktadır.

Çörek Otu’nun Vücuda Faydası

Tarihsel olarak, Siyah Tohumun faydaları baş ağrısı diş ağrısıburun tıkanıklığı, artrit ve bağırsak kurtları için kullanılmıştır.  Çörek otu ayrıca “pembe göz” (konjunktivit), enfeksiyon cepleri (apse) ve parazitleri tedavi etmek için kullanılmıştır.

 

Çörek Otu Faydaları

Sadece çeşitli hastalıkların tedavisi için değil, aynı zamanda hamilelik programı yürüten anne ve babalar için de Çörek Otu’nun faydalarının etkili olduğu kanıtlanmıştır. Bunun nedeni, Siyah Tohumun doğurganlık ve başarı için güçlü antioksidanlar ve anti-enflamatuar görevi gören farmakolojik özelliklere sahip olmasıdır. Aşağıdakiler, kara tohumun promil için faydalarından bazılarıdır.

 

Sperm Kalitesini Artırın

Erkek sıçanlar üzerinde yapılan bir çalışmada, Çörek Otu’nun faydalarının spermin daha hızlı yüzmesine yardımcı olduğu bulunmuştur. İçerisindeki antioksidan içeriği de spermin hasardan korunmasına yardımcı olur. Ancak çörek otunun erkek kısırlığı için iyi bir tedavi olup olmadığını öğrenmek için daha fazla klinik denemeye ihtiyaç vardır.

 

Erkek Üreme Sistemini İyileştirin

Çörek Otu’daki potasyum içeriği, erkek üreme sistemini iyileştirmek için önemli bir unsurdur. Bunun nedeni, potasyumun kas performansını artırabilmesinin yanı sıra erkek üreme sistemini oluşturmak için iyi bir mineral kaynağı olabilmesidir .

 

Böylelikle penis ve testis etrafındaki dolaşım, doğurganlık ve başarı için daha düzgün ve daha iyi hale gelir.

 

Erken Boşalmayı Önleyin

Erken boşalma, gebelik programlarını engelleyen sorunlardan biridir. Erken boşalma, penis ve testislerin etrafındaki kan damarlarının sistemi düzgün olmadığı için penisin en iyi şekilde ereksiyon yapamaması nedeniyle oluşur. Araştırmaya göre, Çörek Otu’daki potasyumun erken boşalma sorununun üstesinden gelmede etkili olduğu bulundu. Çörek Otu Yağı tüketmenin sizi erken boşalmayı önlediğine inanılıyor.

 

Yüz İçin Çörek Otu Faydaları

Çörek otu için yararlı olmasının yanı sıra, cilde ve yüze iyi gelen özelliklerinden dolayı çörek otu faydaları sıklıkla güzellik ürünlerinin bir karışımı olarak da kullanılmaktadır. Ayrıca protein, alkaloid, saponin içeriğinin akne, egzama ve kuru cilt gibi cilt hastalıklarında ilaç olarak kullanıldığı kanıtlanmıştır.

 

Aşağıda çörek otunun yüze faydaları ile ilgili bir açıklama bulunmaktadır.

 

Akne vulgarisin azaltılması

Yine de araştırmalar, losyon olarak formüle edilen Çörek Otu’nun akne vulgaris tedavisi olarak kullanılabileceğini belirtiyor. 62 sivilce hastasını içeren ve ardından Çörek otu özü içeren bir losyon kullanan bir çalışma, sivilcede önemli bir azalma ve azalma gösterdi.

 

Sedef Hastalığının Üstesinden Gelmek

 

Sedef hastalığı, kafa derisinden yüze kaşıntı ve ağrıya neden olabilen hiperproliferatif otoimmün bir cilt hastalığı olan bir cilt rahatsızlığıdır.

 

vitiligo

Vitiligo, cilt renginin kaybolmasına ve ciltte siyah lekelere neden olan bir hastalıktır. Bu, cildin pigment üreten hücreleri çalışmadığında ortaya çıkar. Bu durum yüz, ağız, saç ve gözler dahil olmak üzere vücudun herhangi bir bölümünü etkileyebilir. Balık yağı ve Çörek Otu Yağı tedavisi kullanılarak vitiligo lezyonları olan hastalar üzerinde yapılan bir çalışma. Sonuç olarak vitiligo lezyonlarında azalma oldu ve Çörek Otu’nun günlük kullanıma alternatif bir ilaç olarak yapılmasına karar verildi.

 

Bunun nedeni çörek otunun faydalarının deride melanin yayma özelliğine sahip olmasıdır. Ayrıca çörek otunun faydaları, melanopsinin içindeki kolinerjik reseptörlerin duyarlılığını artırarak melanin yoğunluğunu da arttırır.

 

Kadınlara Çörek Otu Faydaları

Görünüşe göre, bu çörek otu tohumunun kadınlar için de sayısız faydası var. Kilo vermekten vücuttaki kolesterole kadar başlar. Peki, kadın sağlığını iyileştirmeye yarayan alternatif bir ilaç bulmak istiyorsanız düzenli olarak Çörek Otu tüketmeye başlayın.

 

İşte Siyah Tohumun kadınlar için faydalarından bazıları.

 

Kilo Verin

Fazla kilo , bazı kadınları güvensiz kılan sorunlardan biridir. Artık annelerin endişelenmesine gerek yok. Çünkü çörek otu yağı tüketmek obezite, metabolik sendrom veya tip 2 diyabet hastalarında vücut kitle indeksini (BKİ) azaltmaya yardımcı olabilir.

 

Antioksidan İçeriğe Sahiptir

Çörek otu, hücreleri serbest radikal adı verilen kararsız moleküllerin neden olduğu hasarlardan korumaya yardımcı olan antioksidanlar veya bitki bileşikleri içerir. Araştırmalar, iltihabı azaltabileceklerini ve kalp hastalığı, Alzheimer hastalığı ve kanser gibi durumlara karşı koruma sağlayabileceklerini gösterdiğinden, antioksidanlar sağlık için önemlidir.

 

Özellikle çörek otu, beyin sağlığını bile koruyabilen ve bazı kanser türlerinin tedavisine yardımcı olan güçlü antioksidan ve anti-enflamatuar etkilere sahip timokinon bakımından zengindir. Bunlar, kara tohumun balo yapan anneler ve babalar için, yüz sağlığı ve kadın sağlığı için faydalarıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.