Anüste Sağlık Sorunu

Anüste Sağlık Sorunu.. Sindirim sistemimiz vücuttaki en önemli sistemlerden biridir.

01.06.2023
Anüste Sağlık Sorunu

Sorunsuz işleyen sindirim süreci, vücudumuzun enerjiyi daha etkin bir şekilde almasını sağlar. Aksi takdirde kötü süreçler bizi hasta eder. Genellikle, saldırıya en duyarlı olan bağırsaktır.

Bağırsaktaki problemler birbirini takip eden bir etkiye sahiptir ve en çok zarar gören anüstür. Bu organa saldıran sağlık sorunları, fonksiyonel bozukluklar ve yapısal bozukluklar olmak üzere iki türe ayrılır. Aşağıdakiler anüsü ağırlaştıran sağlık sorunlarıdır.

 

Kabızlık

Kabızlık, sert, sert veya idrara çıkan bir bağırsak hareketi olarak tanımlanır. Kabızlık, gıdalardaki lif eksikliğinden kaynaklanabilir; yeterince içmemek; kolonun hareketiyle ilgili sorunlara tuvalette zaman geçirmek gibi kötü günlük alışkanlıklar. Dışkılamanın zorluğu, hemoroid gibi başka anal sorunlara yol açabilir.

 

İç hemoroid

İç hemoroid, anüsteki şişmiş kan damarlarıdır. Bu sorun doğum yapan gebelerde yaşanabilmektedir. Hemoroit çok büyük olduğunda, ya hamilelik nedeniyle ya da anal kasların sık sık gergin olması nedeniyle, bu durum anüsün kanamasına neden olur. Sürekli olarak büyütülürse, bu iç hemoroidler anal açıklığa çıkabilir.

 

Dış hemoroid

Bu hemoroidler anüs dışında deri hemen altındaki dış tabakadadır. Genellikle hiçbir belirti görülmez, ancak tedavi edilmezse çok acı verici hale gelebilir. Zamanla dış hemoroidler kendiliğinden iyileşir, ancak bazen bir doktordan bir prosedürle çıkarılmaları gerekir.

 

Anal fissür

Bu, sert dışkı veya ishal nedeniyle travma sonucu anüs zarının yarıldığı veya yırtıldığı bir durumdur. Anal fissürler bağırsak hareketleri sırasında kanamaya ve yanma ağrılarına neden olur.

 

Doktorlar genellikle ağrıyı azaltmak için merhemler veya ilaçlar sağlar, ancak bazı durumlarda ameliyat gerekir.

 

Anodaki fistül

Anal fistül, anal apseye dönüşen anüsteki glandüler enfeksiyonun reaksiyonudur. Anodaki fistül, irin çıktıktan sonra küçük bir dren veya delik gibi görünecek olan irin dolu bir cep veya yumru şeklindedir. Bu kişi anal cilt çevresinde ağrı veya rahatsızlık hissedecektir. Tedavi için asıl mesele ameliyattır.

 

Anal kanser

Bu kanser, anüs duvarlarındaki hücreler genişleyip kontrolden çıktığında ortaya çıkar. Bu hastalığı birçok şey tetikliyor. Çevremizdeki çevresel koşullardan, yediğimiz yiyeceklerden genetik sorunlara kadar. Bağırsak duvarında küçük, mantar benzeri bir çıkıntı olan bir polip belirir. Bu, kansere yakalanma riskini azaltmak için kaldırılabilir.

 

Kanser gelişmişse, tedavi etmenin yolu ameliyattır. Tedavi için kemoterapi de önerilir.

 

Fekal inkontinans

Bu, bağırsak hareketleri problemini kontrol edemediğiniz bir durumdur. Bağırsak hareketlerinizi tutamaz ve dışkınızın anüsten sızmasına neden olamazsınız. Bu sorun daha çok sinir sorunlarından kaynaklanır ve sıklıkla yaşlılarda ve kadınlarda görülür. İlaç tedavisi, kaza sonucu travma veya ameliyat izlerinden kaynaklanabilir.

 

Anüsteki sağlık sorunları, çok rahatsız edici oldukları ve kişiyi güvensizleştirebileceği düşünüldüğünde can sıkıcı sayılabilir. Daha fazla sebze ve lifli yiyecekler yiyerek sağlıklı bir yaşam tarzı izlemeye başlamanız daha iyidir. İnan bana, bağırsak hareketine sahip olmak gerçekten kötü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.