İnflacort nedir – İnflacort ne için kullanılır?

İnflacort inhaler kapsül erişkinlerde ve 6 yaşından büyük çocuklarda astımın idame tedavisinde profilaktik amaçla kullanılır.

17.06.2023
İnflacort nedir – İnflacort ne için kullanılır?

İnflacort inhaler nedir?

İnflacort inhaler kapsül erişkinlerde ve 6 yaşından büyük çocuklarda astımın idame tedavisinde profilaktik amaçla kullanılır.

 

Farmakodinamik özellikleri:

 

Budesonid güçlü glukokortikoid etki ve zayıf mineralokortikoid etki gösteren antiinflamatuar bir kortikosteroiddir.

 

Alışılmış dozlarda inhalasyon yoluyla kullanılan budesonidin etkisi solunum yolları üzerindeki doğrudan etkisi ile açıklanabilir. Kortikosteroid tedavisinin faydalı olduğu hastalarda inhalasyon tozu olarak kullanılan budesonid genellikle tedaviye başlandıktan sonra 10 gün içinde astımı kontrol altına alabilmektedir. Budesonid düzenli kullanıldığında astımlı akciğerdeki kronik enflamasyonu azaltabilmektedir. Budesonid ayrıca akciğer fonksiyonlarını artırmakta, astım semptomlarının ve bronş hiperaktivitesinin azalmasını sağlamakta bu şekilde astım ataklarını önlemektedir.

 

İnflacort inhaler nasıl kullanılır?

 

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU:

 

İnflacort inhaler kapsül erişkinlerde ve 6 yaşından büyük çocuklardaki astımın tedavisinde ağız yoluyla inhalasyon şeklinde kullanılır. İlacın semptomları azaltma derecesi ve etkinin başlama süresi kişiler arasında değişkenlik gösterir. Bu nedenle doz bireysel olarak düzenlenir.

 

Genellikle budesonidin etkisi bir inhale kortikosteroid olarak hızlı başlar. İnflacort inhaler kapsülün etkisi ilk kullanımı takiben 24 saat içinde ortaya çıkmaktadır, maksimum etkinin oluşması 1-2 hafta veya daha uzun sürebilir. Önerilen dozlardan daha fazla kullanılan budesonidin etkinlik ve güvenilirliği kanıtlanmamıştır.

 

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği taktirde, astımlı hastalarda daha önceki tedavilerine bağlı olarak önerilen dozlar aşağıdaki gibidir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.