Emziren anneler kahve içebilir mi?

Bazı emziren anneler genellikle kahve içme konusunda endişelenirler. Bunun nedeni, emziren anneler kahve içtiğinde bebeğin uyumakta güçlük çekeceği varsayımı vardır.

Emziren anneler kahve içebilir mi?

Kahve tiryakilerinden anne sütü içen bebeklerin etkisi 2012 yılında ABD, Brezilya’da araştırmacılar yaptığı klinik çalışmlarından, emzirirken kafein tüketen 885 anne bebeğinin davranışlarını gözlemlediler. Kahve içme kültürünün yüksek olduğu bir ülkede yaşayan anneler genellikle günde altı fincan espresso tüketirler. Sonuçlar, anneleri kahve içmeyi seven bebeklerin idrarlarının kafein içermediğini gösterdi.

 

Busui’nin kahve içmekten kaçındığı doğru mu?

Pediatrics dergisinde yayınlanan araştırmada, bebeklerin anne sütünden kafeini emmediğini söylüyor.

 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ayrıca günde kafein alımı için güvenli sınırın 300 miligram olduğunu söylüyor. Kafein sadece kahve değildir. Ama aynı zamanda enerji içecekleri, çay, çikolata, kola.

 

Emziren annelerin kafeinli içecekleri emzirdikten veya anne sütünü sağdıktan hemen sonra tüketmeleri önerilir. Bebek üzerindeki etkisine dikkat edin Kahve içen emziren annelerin bebeğe zarar vermediği söyleniyor. Bununla birlikte, emziren anneler kahve içerken yine de bebeklerine dikkat ederler.

 

Anne sütündeki kafein seviyeleri, tüketimden bir ila iki saat sonra zirveye ulaşır. Bu süre zarfında bebeğin tepkisini izleyin. Kafeine duyarlı bazı bebekler, çok fazla kafein tüketen annelerden anne sütü içtikleri zaman huysuz veya huzursuz olabilirler.

 

Riski en aza indirmek için, bebekleri prematüre olan veya bazı tıbbi rahatsızlıkları olan emziren anneler kafein tüketirken kızarmamalıdır. Emziren annelerin kafein konusunda bir doktora veya emzirme danışmanına başvurmasında fayda var.

 

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.