Aldactone nedir- Aldactone yan etkileri nelerdir?

Aldactone vücudun çok fazla tuz emmesini önleyen ve potasyum seviyenizin çok düşmesini önleyen potasyum tutucu.

17.06.2023
Aldactone nedir- Aldactone yan etkileri nelerdir?

Aldactone, kalp yetmezliği, yüksek tansiyon (hipertansiyon) veya hipokalemi ( kandaki düşük potasyum seviyeleri ) tedavisinde kullanılır.

 

Aldactone ayrıca konjestif kalp yetmezliği, karaciğer sirozu veya nefrotik sendrom adı verilen böbrek bozukluğu olan kişilerde sıvı tutulmasını (ödem) tedavi eder. Aldactone nedir? Aldactone yan etkileri nelerdir?

 

Aldactone ayrıca vücudunuzda çok fazla aldosteron bulunan bir durumu teşhis etmek veya tedavi etmek için de kullanılır. Aldosteron, vücudunuzdaki tuz ve su dengesini düzenlemeye yardımcı olmak için adrenal bezleriniz tarafından üretilen bir hormondur.

 

Aldactone yan etkileri yan etkileri nelerdir?

 

Aldactone’a karşı alerjik reaksiyon belirtileriniz varsa acil tıbbi yardım alın: kurdeşen; nefes almada zorluk; yüzünüzün, dudaklarınızın, dilinizin veya boğazınızın şişmesi.

 

Aşağıdaki durumlarda doktorunuzu hemen arayın:

 

≈ sersemlik hissi;

 

≈ az veya hiç idrara çıkma;

 

≈ yüksek potasyum seviyesi – mide bulantısı , halsizlik, karıncalanma hissi, göğüs ağrısı, düzensiz kalp atışları, hareket kaybı; Ö

 

≈ diğer elektrolit dengesizliklerinin belirtileri – artan susuzluk veya idrara çıkma, kusma, kas ağrısı, geveleyerek konuşma, şiddetli halsizlik, uyuşukluk, koordinasyon kaybı, kararsız hissetme.

 

≈ meme şişmesi veya hassasiyeti.

 

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.