Abilify maintena nedir- Yan etkileri

Abilify ait Maintena marka aripiprazol tedavi için kullanılan şizofreni ve bipolar bozukluk (manik depresyon yetişkinlerde). Aristada abilify Maintena marka sadece yetişkinlerde şizofreni tedavisinde kullanılmak içindir.

17.06.2023
Abilify maintena nedir- Yan etkileri

Abilify Maintena nasıl alınır?

 

Abilify Maintena bir kas içine enjekte edilir. Bir sağlık hizmeti sağlayıcısı, durumunuza bağlı olarak size bu enjeksiyonu her 4 ila 8 haftada bir verecektir. Doktorunuz ara sıra doz programınızı değiştirebilir.

 

Abilify Maintena’yı daha önce hiç kullanmadıysanız, doktorunuz ilk enjeksiyonunuzdan kısa bir süre önce bu ilacı ağızdan da (tablet veya sıvı halde) almanızı isteyebilir. İlk enjeksiyonunuzdan sonra 3 haftaya kadar bu ilacı ağızdan almaya devam etmeniz gerekebilir. Doktorunuzun dozlama talimatlarını çok dikkatli izleyin.

 

Tüm antipsikotik ilaçlarınızı doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmaya devam edin. Her ilaçla birlikte verilen talimatları okuyun. Doktorunuzun tavsiyesi olmadan dozlarınızı veya ilaç programınızı değiştirmeyin.

 

Abilify Maintena’yı kullanırken susuz kalabilirsiniz.

 

Abilify Maintena nedir?

 

Abilify ait Maintena marka aripiprazol tedavi için kullanılan şizofreni ve bipolar bozukluk (manik depresyon yetişkinlerde). Aristada abilify Maintena marka sadece yetişkinlerde şizofreni tedavisinde kullanılmak içindir.

 

Abilify Maintena yan etkileri

 

Alerjik reaksiyon belirtileriniz varsa acil tıbbi yardım alın : kurdeşen; zor nefes alma; yüzünüzün, dudaklarınızın, dilinizin veya boğazınızın şişmesi.

 

Aripiprazolün yüksek dozları veya uzun süreli kullanımı, geri dönüşü olmayan ciddi bir hareket bozukluğuna neden olabilir. Abilify Maintena’yı ne kadar uzun süre kullanırsanız, özellikle diyabetik veya yaşlı bir yetişkinseniz, bu bozukluğu geliştirme olasılığınız o kadar artar.

 

Aşağıdaki durumlarda doktorunuzu hemen arayın:

 

≈ yüzünüzdeki kontrolsüz kas hareketleri (çiğneme, dudak şapırdatma, kaş çatma, dil hareketi, göz kırpma veya göz hareketi);

 

≈ rahatsız edici derecede sıcak veya sıcak hissetmek;

 

≈ yutma güçlüğü;

 

≈ nöbet;

 

√ şiddetli sinir sistemi reaksiyonu — çok katı (sert) kaslar, yüksek ateş, terleme, kafa karışıklığı, hızlı veya düzensiz kalp atışları, titreme, bayılacakmış gibi hissetme;

 

√ düşük kan hücresi sayımı — ani halsizlik veya hastalık hissi, ateş, titreme, boğaz ağrısı, ağrılı ağız yaraları, şişmiş diş etleri, cilt yaraları, soğuk algınlığı veya grip belirtileri, öksürük, nefes almada zorluk;

 

√ yüksek kan şekeri – artan susuzluk, artan idrara çıkma, açlık, ağız kuruluğu, meyveli nefes kokusu.

 

≈ huzursuz hissetmek;

 

≈ enjeksiyonun yapıldığı yerde ağrı;

 

≈ kilo almak; veya

 

≈ uyuşukluk.

 

 

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.