Loratadin yan etkileri nelerdir – Loratadin nedir?

Loratadin, doğal kimyasal histaminin vücuttaki etkilerini azaltan bir antihistamindir. Histamin hapşırma, kaşıntı, sulu gözler ve burun akıntısı semptomları üretebilir.

17.06.2023
Loratadin yan etkileri nelerdir – Loratadin nedir?

Loratadin hapşırma, burun akıntısı, sulu gözler, kurdeşenderi döküntüsü, kaşıntı ve diğer soğuk algınlığı veya alerji semptomlarını tedavi etmek için kullanılır.

 

Loratadin ayrıca kronik cilt reaksiyonları olan kişilerde cilt kurdeşenlerini ve kaşıntıyı tedavi etmek için kullanılır.

 

Loratadin yan etkileri

 

Loratadine karşı alerjik reaksiyon belirtileriniz varsa acil tıbbi yardım alın: kurdeşen; zor nefes alma; yüzünüzün, dudaklarınızın, dilinizin veya boğazınızın şişmesi.

 

Aşağıdaki durumlarda loratadin kullanmayı bırakın ve hemen doktorunuzu arayın:

 

≈ hızlı veya düzensiz kalp atış hızı;

 

≈ Şiddetli başağrısı; veya

 

≈ bayılacakmışsınız gibi sersemlik hissi;

 

Ortak loratadin yan etkileri şunları içerebilir:

 

≈ baş ağrısı;

 

≈ yorgun veya uykulu hissetmek;

 

≈ mide ağrısı, kusma;

 

≈ kuru ağız; veya

 

≈ gergin veya hiperaktif hissetmek.

 

Loratadin’i tam olarak etikette belirtildiği şekilde veya doktorunuzun önerdiği şekilde kullanın. Daha büyük veya daha küçük miktarlarda veya önerilenden daha uzun süre kullanmayın. Soğuk algınlığı veya alerji ilaçları genellikle semptomlarınız düzelene kadar sadece kısa bir süre için alınır.

 

Bu ilacı 2 yaşından küçük bir çocuğa vermeyin. Bir çocuğa öksürük veya soğuk algınlığı ilacı vermeden önce daima bir doktora danışın. Çok küçük çocuklarda öksürük ve soğuk algınlığı ilaçlarının yanlış kullanımından ölüm meydana gelebilir.

 

Loratadin genellikle günde bir kez alınır. Doktorunuzun talimatlarını izleyin. Normal tableti ezmeyin, çiğnemeyin veya kırmayın. Hapı bütün olarak yutun.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.