Trazodon yan etkileri, Trazodon nedir, Tedavisi

Trazodon, majör depresif bozukluğu tedavi etmek için kullanılır.

17.06.2023
Trazodon yan etkileri, Trazodon nedir, Tedavisi

Trazodon, serotonin reseptör antagonistleri ve geri alım inhibitörleri (SARI’ler) adı verilen bir ilaç grubuna ait bir antidepresandır. Trazodon, seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI’lar) sınıfı antidepresanların gerçek bir üyesi olmasa da, yine de SSRI’ların birçok özelliğini paylaşır.

 

Trazodon, majör depresif bozukluğu tedavi etmek için kullanılır.

 

Ruh halinizi, iştahınızı ve enerji seviyenizi iyileştirmenin yanı sıra depresyonla ilgili kaygı ve uykusuzluğu azaltmanıza yardımcı olabilir. Trazodon yan etkileri Trazodon nedir? Tedavisi Trazodon, beyindeki belirli bir doğal kimyasalın (serotonin) dengesinin yeniden kurulmasına yardımcı olarak çalışır.

 

Trazodon yan etkileri

 

Trazodon’a karşı alerjik reaksiyon belirtileriniz varsa acil tıbbi yardım alın: kurdeşen; nefes almada zorluk; yüzünüzün, dudaklarınızın, dilinizin veya boğazınızın şişmesi.

 

Ağrılı veya 6 saat veya daha uzun süren bir penis ereksiyonunuz varsa, trazodon almayı bırakın ve hemen doktorunuzu arayın. Bu tıbbi bir acil durumdur ve ameliyatla düzeltilmesi gereken ciddi bir duruma yol açabilir.

 

Ruh hali veya davranış değişiklikleri, kaygıpanik atak, uyku sorunu veya dürtüsel, sinirli, heyecanlı, düşmanca, agresif, huzursuz, hiperaktif (zihinsel veya fiziksel) hissediyorsanız, yeni veya kötüleşen belirtileri doktorunuza bildirin. depresyona girdiniz veya intihar veya kendinize zarar verme hakkında düşünceleriniz var.

 

Yaygın trazodon yan etkileri şunları içerebilir:

 

≈ hızlı veya hızlı kalp atışları, göğsünüzde çırpınma, nefes darlığı ve ani baş dönmesi (bayılırsınız gibi);

 

≈ yavaş kalp atışları;

 

≈ olağandışı düşünceler veya davranışlar;

 

≈ kolay morarma, olağandışı kanama; 

 

≈ vücutta düşük sodyum seviyeleri – baş ağrısı, kafa karışıklığı, geveleyerek konuşma, şiddetli halsizlik, kusma, koordinasyon kaybı, kararsız hissetme.

 

≈ Ajitasyon, halüsinasyonlar, ateş, terleme, titreme, hızlı kalp atış hızı, kas sertliği, seğirme, koordinasyon kaybı, mide bulantısı, kusma veya ishal gibi serotonin sendromu semptomlarınız varsa hemen tıbbi yardım alın .

 

≈ uyuşukluk, baş dönmesi, yorgunluk;

 

≈ şişme;

 

≈ kilo kaybı;

 

≈ bulanık görme;

 

≈ ishal, kabızlık ; veya

 

≈ burun tıkanıklığı.

 

Trazodonu aynen doktorunuzun önerdiği şekilde alınız. Reçete etiketinizdeki tüm talimatları izleyin ve tüm ilaç kılavuzlarını veya talimat sayfalarını okuyun. Doktorunuz ara sıra dozunuzu değiştirebilir.

 

Trazodonu yemekten veya atıştırmadan sonra alınız.

 

Belirtilerinizin iyileşmesi 2 hafta kadar sürebilir. İlacı belirtildiği şekilde kullanmaya devam edin ve semptomlarınız düzelmezse doktorunuza bildirin.

 

Bu ilacı aniden kullanmayı bırakmamalısınız, aksi takdirde hoş olmayan semptomlar (baş dönmesi, kusma, ajitasyon, terleme, kafa karışıklığı, uyuşukluk, karıncalanma veya elektrik çarpması hissi gibi) olabilir. Bu ilacı kullanmayı güvenli bir şekilde nasıl bırakacağınızı doktorunuza sorun.

 

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.