Alprazolam yan etkileri nelerdir – Alprazolam nedir kısaca

Alprazolam, anksiyete bozukluklarını, panik bozukluklarını ve depresyonun neden olduğu kaygıyı tedavi etmek için kullanılır.

17.06.2023
Alprazolam yan etkileri nelerdir – Alprazolam nedir kısaca

Alprazolam bir benzodiazepindir (ben-zoe-dye-AZE-eh-peen). Beyindeki belirli nörotransmitterlerin aktivitesini artırarak çalıştığı düşünülmektedir. Alprazolam, anksiyete bozukluklarını, panik bozukluklarını ve depresyonun neden olduğu kaygıyı tedavi etmek için kullanılır.

 

Alprazolamın yan etkileri

 

Alprazolam’a karşı alerjik reaksiyon belirtileriniz varsa acil tıbbi yardım alın: kurdeşen; zor nefes alma; yüzünüzün, dudaklarınızın, dilinizin veya boğazınızın şişmesi.

 

Alprazolam, özellikle yakın zamanda bir opioid ilacı, alkol veya nefesinizi yavaşlatabilecek başka ilaçlar kullandıysanız, nefesinizi yavaşlatabilir veya durdurabilir. Sizinle ilgilenen bir kişi, zayıf veya sığ nefes alıyorsanız, uyanmakta güçlük çekiyorsanız veya nefes almayı durdurursanız acil tıbbi yardım almalıdır.

 

Yaygın alprazolam yan etkileri şunları içerebilir:

 

≈ zayıf veya sığ solunum;

 

≈ bayılacakmışsınız gibi sersemlik hissi;

 

≈ nöbet;

 

≈ halüsinasyonlar, risk alma davranışı;

 

≈ artan enerji, uyku ihtiyacının azalması;

 

≈ heyecanlı veya konuşkan olmak;

 

≈ çift ​​görme

 

≈ sarılık (cildin veya gözlerin sararması).

 

Alprazolamın yatıştırıcı etkileri yaşlı erişkinlerde daha uzun sürebilir. Benzodiazepin alan yaşlı hastalarda kaza sonucu düşmeler yaygındır. Düşme veya kaza sonucu yaralanmalardan kaçınmak için dikkatli olun.

 

≈ uyuşukluk;

 

Alprazolam’ı aynen doktorunuzun önerdiği şekilde alınız. Reçete etiketinizdeki talimatları izleyin ve tüm ilaç kılavuzlarını okuyun. Doktorunuz ara sıra dozunuzu değiştirebilir. Alprazolamı asla daha büyük miktarlarda veya reçete edilenden daha uzun süre kullanmayın. Bu ilacı daha fazla kullanmak için artan bir dürtü hissederseniz doktorunuza söyleyiniz.

 

Bu ilacı asla başka bir kişiyle, özellikle de uyuşturucu kullanımı veya bağımlılığı öyküsü olan biriyle paylaşmayın. YANLIŞ KULLANIM BAĞIMLILIK, AŞIRI DOZA VEYA ÖLÜME NEDEN OLABİLİR. İlaçları başkalarının ulaşamayacağı bir yerde saklayın. 

 

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.