Tramadol yan etkileri nelerdir? Tramadol nedir kısaca

Tramadol, opioid benzeri bir ağrı kesici ilaçtır. Ağrıyı hafifletmek için merkezi sinir sisteminde hareket eder. Tramadol, yetişkinlerde orta ila şiddetli ağrıyı tedavi etmek için kullanılır.

16.06.2023
Tramadol yan etkileri nelerdir? Tramadol nedir kısaca

Tramadol’ü aynen doktorunuzun önerdiği şekilde alınız. Reçete etiketinizdeki talimatları izleyin ve tüm ilaç kılavuzlarını okuyun. Tramadol’ü asla daha büyük miktarlarda veya reçete edilenden daha uzun süre kullanmayın.

 

Emziriyorsanız tramadol kullanmadan önce doktorunuza danışınız. Emzirilen bebekte şiddetli uyku hali veya yavaş nefes alma fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz. Tramadol almaya başladığınızda diğer tüm opioid ilaçları almayı bırakın.

 

Tramadol yan etkileri

 

Tramadol’e karşı alerjik reaksiyon ( kurdeşen, zor nefes alma, yüzünüzde veya boğazınızda şişme) veya şiddetli cilt reaksiyonu (ateş, boğaz ağrısı, gözlerinizde yanma, cilt ağrısı, kırmızı veya mor cilt ) belirtileri varsa acil tıbbi yardım alın . yayılan ve kabarmaya ve soyulmaya neden olan döküntü ).

 

 Yaygın tramadol yan etkileri şunları içerebilir:

 

Tramadol nefesinizi yavaşlatabilir veya durdurabilir ve ölüm meydana gelebilir. Sizinle ilgilenen bir kişi, uzun duraklamalarla yavaş nefes alıyorsanız, mavi renkli dudaklar varsa veya uyanmakta güçlük çekiyorsanız nalokson vermeli ve/veya acil tıbbi yardım almalıdır.

 

≈ gürültülü nefes alma, iç çekme, sığ nefes alma, uyku sırasında duran nefes alma;

 

≈ bir düşük nabız ya da zayıf darbe;

 

≈ bayılacakmışsınız gibi sersemlik hissi;

 

≈ nöbet (konvülsiyonlar);

 

≈ düşük kortizol seviyeleri – mide bulantısı, kusma, iştahsızlık, baş dönmesi, kötüleşen yorgunluk veya halsizlik.

 

≈ Ajitasyon, halüsinasyonlar, ateş, terleme, titreme, hızlı kalp atış hızı, kas sertliği, seğirme, koordinasyon kaybı, mide bulantısı, kusma veya ishal gibi serotonin sendromu semptomlarınız varsa hemen tıbbi yardım alın .

 

≈ Yaşlı yetişkinlerde ve zayıflamış veya kronik solunum bozuklukları olan kişilerde ciddi solunum problemleri daha olası olabilir .

 

≈ kabızlık, mide bulantısı, kusma, mide ağrısı;

 

≈ baş dönmesi, uyuşukluk, yorgunluk;

 

≈ baş ağrısı;

 

Aşırı doz, özellikle bir çocukta veya ilacı reçetesiz kullanan başka bir kişide ölümcül olabilir.

 

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez  

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.