Hırıltılı bronşit belirtileri

Bir çocukta hırıltılı bronşit belirtileri fark ederseniz, bunun geçici veya kronik bronşit olduğunu veya bunların astımın ilk belirtileri olduğunu bilmeniz gerekir.

01.06.2023
Hırıltılı bronşit belirtileri

Çocuklarda astım veya bronşit bakteriyel bir enfeksiyon neden olur. Çocuğun yaşına bağlı olarak bronşiolit, obstrüktif hırıltı veya astım şeklinde kendini gösterebilir.

 

2 yaşından küçük çocuklarda, üst solunum yollarının viral bir enfeksiyonundan önce gelen bronşit kendini gösterir, bu nedenle ateş, öksürük, ses kısıklığı, burundan salgı vardır. Mukoza zarının şişmesi ve hava yollarının spazmı nedeniyle, özellikle nefes verme, göğüste hırıltı ve hırıltılı ses olmak üzere sesli solunum meydana gelir.

 

Sorunlar en sık sonbahar, kış ve erken ilkbaharda kendini gösterir.

 

Bronşit mi, astım mı?

 

Her ne kadar hırıltılı bronşit ve astım oluşumu ve çok benzer belirtilerin aynı veya benzer mekanizmasına sahip, bu bronşit hırıltılı nefes tüm çocuklar da astım var anlamına gelmez.

 

Hırıltılı bronşit en erken yaşta ortaya çıkar, esas olarak viral ve bakteriyel enfeksiyonlardan kaynaklanır ve enfeksiyon sürdüğü sürece sürer.

 

Astım söz konusu olduğunda, enfeksiyonlar yalnızca bir atağı tetiklerken, ana nedenler alerjenlerdir. Aniden ortaya çıkar, öksürük vardır, daha uzun sürer ve sıklıkla tekrarlar.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.