Vücut kitle indeksinizi hesaplayın

Schroth tekniği - çocuklar ve yenidoğanlar egzersizleri

Schroth yöntemi, cerrahi olmayan tedavi yöntemlerine ait olup, skolyoz için modern kineziterapide kullanılan bir egzersiz yöntemidir.

Schroth tekniği - çocuklar ve yenidoğanlar egzersizleri

15 Ekim 2022 Cumartesi

Schroth tekniği- Skolyoz tedavisine yönelik bu tür egzersizler spesifiktir ve spinal deformitelerin (skolyoz, kifoz, kambur) bu yöntemle tedavisi özellikle gelişmekte olan çocuklarda başarılıdır.

 

Çocuğunuzun omzu kalkık, bir kolu uzamış, omzu kalkık ve vücuda yapışmamış olduğunu fark ettiyseniz mutlaka bir fizyoterapiste muayene olmanız gerekir.

 

Günümüzde çocuklarda yanlış duruş çok yaygındır. Çocuğun vücudundaki belirli skolyoz belirtilerini zamanında fark ederek, Schroth yöntemine göre egzersizler, çocuklarda omurganın eğriliğinin daha da ilerlemesini durdurabiliriz.

 

Yöntemin kendisi, bu tür terapide uzmanlaşmış bir fizyoterapistin gözetiminde gerçekleştirilen dinamik egzersizleri temsil eder.

 

Skolyozun sonuçlarını ortadan kaldırmak için sürekli çalışma ve egzersiz çok önemlidir.

 

Schroth egzersizleri, omurgayı sagital, frontal ve enine düzlemlerde etkiler ve amaç, omurga çevresindeki kasları güçlendirmek ve omurgaya denge ve stabilite kazandırmaktır.

 

Çocuğunuzda omurga deformitesi varsa, sonuçların olabildiğince iyi olması ve skolyozun daha da ilerlemesini durdurmak için sürekli egzersiz yapılması gerekir. Başarıya ulaşmak için, ebeveynlerin ve çocuklarının egzersizin kendisine katılması gerekir, bu da günlük yaşam kalitesinde bir değişiklik anlamına gelir.

 

Egzersiz eğitimi, hastanın yaşı ve skolyozun sınıflandırılmasına bağlı olarak minimum 15 ila 20 iş günü sürer. En başta, kas dengesizliğini düzeltmek, nefesi düzeltmek ve deformiteyi hafifletmek için belirli egzersiz türlerini tanıtmak önemlidir.

 

Schroth egzersizlerine ek olarak germe ve kuvvetlendirme egzersizleri yapılır. Bu yöntemle tedavide kalıcı başarı ve mükemmel sonuçlar, yalnızca ebeveynlerin, hastaların ve terapistlerin katılımının yanı sıra hastanın iyileşme isteğinin bir sonucu olarak gelir.


Sosyal Medyada Paylaş


İlgili Makaleler