Bir kadında gonore belirtileri nelerdir?

Gonore ilk belirtiler vajinada hafif rahatsızlık, vajinadan akıntı, karıncalanma ve sık idrara çıkmadır. Bu semptomlar gelişir ve hastalığın ilk günlerinde hemen daha belirgin hale gelir.

17.06.2023
Bir kadında gonore belirtileri nelerdir?

Kadınlarda gonore neden olur?

 

Hemen hemen tüm vakalarda, gonore, enfekte bir susturucu ile cinsel ilişkiden kaynaklanır. Çok nadiren gonore, kontamine parmaklar ve banyo ekipmanları ile bulaşabilir.

 

Kadın cinsel organlarının hangi kısımları bel soğukluğundan etkilenir?

 

Neredeyse her zaman bu enfeksiyon vulvayı, Bartolin bezlerini, üretrayı, vajinayı ve serviksi etkiler. Enfeksiyon yayılırsa, boyun boyunca uterusa ve ayrıca fallop tüplerine (fallop tüpleri) ve son olarak gonore peritonite neden olduğu karın boşluğuna tırmanır.

 

Bir kadında gonore belirtileri nelerdir?

 

İlk belirtiler vajinada hafif rahatsızlık, vajinadan akıntı, karıncalanma ve sık idrara çıkmadır. Bu semptomlar gelişir ve hastalığın ilk günlerinde hemen daha belirgin hale gelir.

 

Gonore nasıl teşhis edilir?

 

Mikroskobik inceleme, spesifik bir nedensel ajan olan gonokokları ortaya çıkarır. Bu mikrop mikroskop altında görülene kadar kesin teşhis asla yapılmaz.

 

Kadınlarda gonore nasıl tedavi edilir?

 

Antibiyotiklerin ve sülfa preparatlarının icadı, bu hastalığın tedavisinde büyük ilerleme sağladı. Hastalık hemen tedavi edilirse bel soğukluğunun tüm zararlı, kalıcı etkilerinden kaçınılabilir. Bununla birlikte, çoğu zaman, bu sosyal hastalığa sahip olmanın utancı, genç kadınları erken tedavi görmekten alıkoymaktadır.

 

Bel soğukluğu zamanında ve uygun şekilde tedavi edilirse tam bir tedavi var mı?

 

Evet.

 

Gonore doğumu etkiler mi?

 

Fallop tüplerini ve yumurtalıkları etkileyen tedavi edilmemiş bel soğukluğu veya kronik bel soğukluğu kısırlığa neden olan bir faktör olacaktır. Kronik belsoğukluğu olan kadınlarda çok yüksek bir kısırlık yüzdesi vardır.

 

Gonore cerrahi tedavi gerektirir mi?

 

Evet, aşağıdaki koşullar altında:

  1. Bartolin bezleri etkilendiğinde kesilmeleri veya çıkarılmaları gerekebilir.
  2. Fallop tüpleri veya yumurtalıklar kronik olarak enfekte olduğunda, çıkarılması gerekebilir.

 

Frengi olan kadının cinsel organları nasıl etkilenir?

 

Ağrısız (sifilitik yara) vulva veya vajinanın herhangi bir yerinde görünebilir.

 

Bir kadında sifiliz nasıl teşhis edilir?

 

Frengi, şüphelenildiğinde doğrudan muayene ile teşhis edilir. Yaradan bir bez alınır ve mikroskop altında incelenir. Tanı kan testleri (Wasserman testi, Khan testi vb.) ile daha da doğrulanır.

 

Frengi genellikle nasıl bulaşır?

 

Enfekte bir erkekle cinsel ilişki sırasında bulaşır.

 

Frengi doğumu etkileyebilir mi?

 

Frengi uygun ve zamanında tedavi edilirse doğumu etkilemeyecek şekilde tedavi edilebilir. Birkaç yıl önce, daha yaygın olduğu zamanlarda, frengi ya ölü doğumlara ve kendiliğinden düşüklere ya da canlı çocukların erken doğumlarına ya da ciltte şiddetli frengi belirtilerine neden oluyordu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.