Genital siğiller nasıl bulaşır?

Genital siğiller, HPV virüsü (hastalığın nedenlerinden biri) kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de genital siğillere neden olabilir.

Genital siğiller nasıl bulaşır?

Siğiller nedir ve nasıl bulaşır? 

Kondilom veya viral siğiller, HPV virüsünün (Human papilloma virüsü) neden olduğu en yaygın bulaşan hastalıkların isimleridir.

Kondilom nedir?

Kondilom, insan papilloma virüsünün neden olduğu, 100’den fazla alt tipi bulunan ve 30 tanesinin görünür genital siğil görünümüne neden olan, cinsel yolla bulaşan oldukça bulaşıcı bir hastalıktır.

Yayılmalarını kontrol etmek zordur çünkü çok yaygınlar. Genellikle üç ay sonra ortaya çıkarlar, Kondilomun zamanında tedavi edilebilmesi için mümkün olan en kısa sürede teşhis edilmesi önemlidir.

Genital siğiller nasıl bulaşır?

Genital siğiller hem kadınlarda hem de erkeklerde ortaya çıkabilir ve esas olarak bağışıklık sistemi zayıfladığında ortaya çıkar.

Çoğu durumda erkekler sadece taşıyıcıdır, kadınlarda ise genital organlarda gözle görülür değişiklikler olur.

Kondilom en sık cinsel ilişki yoluyla bulaşır, ancak kontamine havlular, yatak takımları, solaryum, yüzme havuzu yoluyla da bulaşabilir…

Kondilom neye benziyor?

Kondilom, pembe veya beyazımsı renkte, pürüzsüz veya düzensiz, düz veya sivri bir cilt değişikliğidir.

Kondilom belirtileri

Siğiller veya genital siğiller, gözle görülür şekilde belirgin olmasa bile bazı semptomlara neden olabilir:

Genital siğiller nasıl tedavi edilir?

Kondilomun çıkarılması güvenli bir tedavi anlamına gelmez. Yeni siğillerin ortaya çıkması çoğunlukla hastanın bağışıklığına bağlıdır.

Günümüzde en sık kullanılan krem ​​tedavisi formu olan imiquimod kremdir ve daha önce podofilin bazlı kremler kullanılmıştır.

Cerrahi tedavi, radyotal bıçak, elektrokoter, cerrahi eksizyon, kriyocerrahi ve lazer tedavisi ile değişikliklerin çıkarılmasından oluşur. Radyo dalgası cerrahisi artık genel kabul görmüş bir standarttır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.