Anorgazmi – bir kadının orgazm yaşayamaması

Anorgazmi, cinsel ilişki veya cinsel uyarılma sırasında orgazmın kısmen veya tamamen yokluğudur.

Anorgazmi – bir kadının orgazm yaşayamaması

Bu bozukluk kadınlarda erkeklerden çok daha yaygındır ve bazı araştırmalar her beş kadından birinin bundan muzdarip olduğunu göstermektedir.

 

ANORGAZMİ TÜRLERİ

 

Farklı anorgazm türleri vardır, bu nedenle bir kişinin daha önce orgazm yaşayıp yaşamadığına veya yalnızca belirli durumlarda deneyimleyip deneyimleyemeyeceğine bağlı olarak şunları ayırt ederiz:

 

Birincil anorgazmi – bir insan hayatında hiç orgazm yaşamamıştır. Bu durum, istisnai hastalık veya fiziksel travma durumları dışında erkeklerde neredeyse hiç görülmez.

 

İkincil anorgazmi – orgazm durumuna ulaşmanın nadiren veya zor olduğu anlamına gelir.

 

Durumsal olabilir (örneğin, bir kişi bir partnerle cinsel ilişki sırasında orgazma ulaşamazsa, ancak mastürbasyon sırasında olabilir) veya rastgele ortaya çıkabilir , cinsel hayal kırıklığına ve kişinin kendi cinsel yaşamından memnuniyetsizliğe neden olabilir. Ve bu tür anorgazmi erkeklerde çok daha az görülürken, kadınların yaklaşık %46’sını etkilediği tahmin edilmektedir.

 

Anorgazmiye ne sebep olur?

 

Anorgazminin nedenleri farklı olabilir: psikolojik, fiziksel, kültürel ve sosyolojik.

 

Fiziksel nedenlere gelince, farklı türdeki sağlık koşullarının (kronik hastalıklar, yaralanmalar ve fiziksel travma) yanı sıra belirli ilaç türlerinin (antidepresanlar) kullanımının cinsel isteği ve orgazm deneyimini azaltabileceği gerçeğidir.

 

Bu bozuklukları etkileyebilecek çeşitli psikolojik faktörler vardır ve bunlardan bazıları kaygı, kendinden memnuniyetsizlik, utanç, bir partnerle ilişki, cinsel travma…

 

İçinde büyüdüğümüz kültürün de anorgazmi üzerinde etkisi olabilir. Örneğin, seksin günah olduğuna, mastürbasyonun bizim için zararlı olduğuna dair mesajlar aldıysak ve buna paralel olarak cinsel ilişki korkusunun aşılanmasıyla birlikte eğitim olmadıysa, tüm bunların cinsel tatmini olumsuz etkilemesi olağandışı değildir. ve orgazma ulaşmak.

 

Tam olarak anorgazmın arka planında yatan çeşitli sebepler nedeniyle, önce sebebi keşfetmek ve ancak ondan sonra üzerinde çalışmak çok önemlidir. Kesinlikle bir çözüm var, bu yüzden en önemli şey, girişimi ortadan kaldırmak için başarılı bir şekilde çalışmak için yardım için bir uzmana başvurmaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.