
Bebeğin sağlığı ebeveynler için en önemli şeydir. Bu nedenle, sorunu bilmekte yanlış bir
Dişlerin çekilmesinin en yaygın nedenleri şunlardır:
Dayanılmaz ağrılar nedeniyle birçok hasta diş hekiminin hastalıklı dişini çekmesini bekleyemez çünkü bunda kurtuluşu ve acılarının sonunu görür.
Ne yazık ki, bazen bu son değildir. Her oral cerrahi prosedür belirli riskler taşır.
En yaygın ağız cerrahisi işlemi diş çekimiyani pense ve diğer aletler kullanılarak dişlerin ve diş köklerinin alınmasıdır.
Bu işlem lokal anestezi ile yapılmasına ve bu nedenle hastalar için tamamen ağrısız olmasına rağmen lokal anestezinin etkisi geçtikten sonra yanak bölgesinde ağrı ve şişlik oluşması mümkündür.
Diş çekimi sonrası ağrının tedavisinde diş hekimleri, hızlı bir etkiye sahip olan ve hastaların birkaç günden fazla sürmemesi gereken bu süreyi geçirmelerine etkili bir şekilde yardımcı olan analjezikler reçete eder.
Diş çekildikten sonraki ilk günlerde orta ila kuvvetli şiddette ağrı hissetmek normaldir. ancak iki gün sonra ağrının şiddeti azalmaya başlamalıdır.
Bu ağrının asla uzun süreli , keskin veya delici olmaması gerektiğini bilmek önemlidir.
Diş çekildikten sonra yoğun ve uzun süreli ağrı, daha tehlikeli başka bir durumun ortaya çıktığını gösterir.
Alveolit, yani diş çekildikten sonra oluşan iltihaplı bir yara, vakaların yüzde ikisinde bu tür ağız ameliyatlarından sonra ortaya çıkan en yaygın komplikasyondur.
Nedeni bilinmemekle birlikte üst çenedediş çekimi sonrası daha sık görüldüğü fark edilmiştir.
Yarayı kapatacak kaliteli bir kan pıhtısı oluşturmanın imkansızlığından kaynaklanan bir yara iyileşme bozukluğudur.
Dişlerin çekilmesinden sonra, çoğunlukla bir tür şiddetli iltihaplanmadan etkilenenler, sağlıklı bir pıhtı veya yaranın başarılı bir şekilde iyileşmesi için gerekli olan kan pıhtısı oluşmaz.
Sağlıklı olmayan bir pıhtı parçalanarak yaradan dışarı çıkar ve böylece diş kabında enfeksiyona neden olan bakterilerin serbest geçişine izin verir.
Anestezinin etkisi geçtikten hemen sonra veya sadece birkaç gün sonra hasta keskin bir ağrı hisseder ve 38 °C'den daha yüksek vücut ısısı da oluşabilir.
Bu durumda hasta vakit kaybetmeden diş hekimine gitmelidir ki bu durumda parçalanan pıhtıyı ve yaranın koklearizasyonu denen şeyi temizleyerek sağlıklı bir pıhtı oluşumunu ve oluşumunu sağlamak için yeni kanamaya yol açmaya çalışacaktır.
Alveolit tedavisi için ağız boşluğuna herhangi bir müdahaleye başlamadan önce alveolitten etkilenen bölge aşırı derecede ağrılı olduğundan lokal anestezi uygulamak gerekir.
Aynı zamanda alveolit durumunda yara, ağrıyı dindiren ve yara iyileşmesini uyaran ilaçlarla tedavi edilebilir.
Diş hekimi öncelikle çevredeki dişlerden birinin sinirinin iltihaplanması sonucu oluşan bir ağrı değil alveolit olduğundan emin olmalıdır.
Bir aletle daha küçük parçalara ayrılabilen, son derece hoş olmayan bir kokuya ve karakteristik gri bir renge sahip, parçalanmış bir kan pıhtısının varlığı ile kolayca teşhis edilecektir.
Alveolit tedavisinin amacı, diş çekildikten sonra oluşan yarayı tamamen doldurması ve hastadaki ağrının giderilmesine yol açması gereken sağlıklı ve kompakt bir pıhtı veya pıhtı oluşturmaktır.
Alveolit tedavisi sırasında sabırlı olmanız gerekir, çünkü sorunu çözmek için bazen bir veya iki gün aralıklarla diş hekimine birkaç ziyaret gerekebilir.
Yukarıdaki belirtileri fark ederseniz vakit kaybetmeden diş hekiminize başvurunuz.
Bebeğin sağlığı ebeveynler için en önemli şeydir. Bu nedenle, sorunu bilmekte yanlış bir
Sırt ağrısı şeklinde yaygın bir şikayettir. Bu durum genellikle birkaç hafta içinde
Tiroid bezi (lat. tiroidea) endokrin (hormonal) ve metabolik bir organdır ve insan vücudunda en
Geceleri sık idrara çıkmaktan şikayet ettiğinizde doktorun size soracağı ilk soru şu
Pazartesi herkesi hasta eder, işinizi sevseniz bile. Bununla birlikte, sabah bulantısı sizin
İdrar retansiyonu, idrarın tutulması, yani mesanenin tamamen
Uyku hormonu melatonin hakkında en önemli 9 gerçeği
Hipertansiyon yaşı düştü. Eskiden daha çok ileri yaş hastalığı olarak bilinen