Adet sırasında şişkinlik ile başa çıkmanın 5 yolu

Adet sırasında şişkinlik, birçok kadının karşılaştığı yaygın bir adet kanaması belirtisidir.

17.06.2023
Adet sırasında şişkinlik ile başa çıkmanın 5 yolu

Adet döneminden önce veya adet sırasında ortaya çıkabilir ve midenizin gergin, sert ve şişmiş hissetmesine neden olabilir.

 

Ayrıca, adet döneminiz nedeniyle kilo aldığınızı hissedebileceğiniz için benlik saygınız üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir; bu, PMS ve diğer dönemle ilgili sorunların ortasında kesinlikle uğraşmak istemediğiniz bir şeydir. .

 

Çok rahatsız edici olsa da, adet öncesi şişkinlik tamamen normaldir ve adetinizin başlamasından sonraki birkaç gün içinde kaybolmalıdır.

 

Neyse ki, şişkinliği daha da hızlı azaltmanıza yardımcı olabilecek bazı ilaçlar var. Adet sırasında şişkinlik ile başa çıkmanın 5 yolu..Bu makale bazı genel tavsiyeler sağlar ve yol boyunca, döneminizde şişkinliğe neyin neden olabileceğini ve şişkinlik döneminin genel olarak ne kadar sürdüğünü araştırır.

 

Kadınlar neden adet öncesi ve sırasında şişkinlikten yaşarlar?

 

Menstrüasyon sırasında şişkinliğin ana nedeni hormonların dalgalanmasıdır.

 

Döneminizin başlangıcına yaklaştıkça, progesteron seviyeleri düşme eğilimi gösterir ve rahmin kalınlaşmış astarını dökmesine neden olarak adet kanamasına neden olur. Vücudunuzdaki bu tür faaliyetler artan hassasiyet, şişkinlik ve genel rahatsızlığa yol açar.

 

Ayrıca, progesteron ve östrojen seviyelerindeki değişiklikler vücudunuzun daha fazla su ve tuz tutmasına neden olur ve bu da şişkinliğe yol açar.

 

Ayrıca okuyun: Bu 3 alışkanlık adet döngüsünü bozabilir

 

Bu nedenle, PMS sırasındaki ruh hali değişimlerinden sorumlu olan sadece hormonlar değildir, aynı zamanda adet döneminde neden şişkinlik hissettiğiniz sorusunun yanıtlanması söz konusu olduğunda da suçlanırlar…

 

Bununla birlikte, şişkinlik genleriniz, diyetiniz ve ayrıca alkol ve kafein tüketiminizle de ilgili olabilir. Şişkinliği kontrol altında tutmak için günlük rutininizde hangi değişiklikleri yapmanız gerektiğini öğrenmek için bu makaledeki ipuçlarını okuyun.

 

Adet sırasında şişkinlik ne kadar sürer?

 

Adet sırasında şişkinlik genellikle adetinizden yaklaşık bir ila iki hafta önce veya sadece birkaç gün önce ortaya çıkar.

 

Vücudunuzun suyun çoğunu adetinizin ilk gününde tutması gerekir, bu nedenle durum birkaç gün sonra adet döneminiz boyunca düzelmelidir.

 

Ancak, adetinizden önce aşırı şişkinlik yaşıyorsanız veya adet döneminiz boyunca şişkinlik günlük aktivitelerinize devam etmenizi engelliyorsa, bu durumun altında yatan olası nedenleri belirlemek için doktorunuzla konuşmalısınız.

 

Adet sırasında şişkinlik ile başa çıkmanın 5 yolu ve nasıl azaltılacağı

 

Adet döneminde şişkinlikten nasıl kurtulacağınızı merak ediyorsanız bilin ki mucizevi ya da sihirli bir çözüm yok. Bununla birlikte, adet dönemindeki şişkinliği azaltmak için günlük rutininize uygulayabileceğiniz birçok basit yaşam tarzı değişikliği vardır.

 

Diyetinizi değiştirin

 

Şişkinliğin su tutma ile ilgili olduğunu zaten biliyorsunuz.

 

Tuzdaki sodyum, vücudunuzda tutulan su miktarını artırabilir, bu nedenle tuzlu yiyeceklerden kaçınmak, bu dönemde veya dönemde şişkin midenize yardımcı olabilir.

 

Adet döneminiz boyunca cips ve diğer sağlıksız atıştırmalıklar için canınızı sıkmak yerine, meyve ve sebzelerin yanı sıra tam tahıllar, yağsız proteinler, kabuklu yemişler ve tohumlar gibi diğer sağlıklı yiyecekleri tercih etmelisiniz.

 

Diyetinize böyle bir ikameyi dahil etmek daha zor ve daha az cazip olsa da, şişmiş mideniz son derece minnettar olacaktır.

 

Bol su için

 

Regl döneminde vücudunuzun zaten çok fazla su tuttuğu doğrudur, ancak bu şişkinliği azaltmak için onu kurutmanız gerektiği anlamına gelmez.

 

Tam tersi – böbrek fonksiyonunuzu iyileştirdiğinizden, sık idrara çıktığınızdan ve yeterince su içtiğinizden emin olmak için regl öncesi ve sırasında bol su içmelisiniz.

 

Ve eğer sade sudan sıkıldıysanız, maden suyunu denemek isteyebilirsiniz veya – bu daha da iyi bir fikirdir -Son derece yüksek mineral içeriğine sahip, sindirim sisteminizi hızlandırdığı ve böylece rahatlattığı klinik olarak kanıtlanmış maden suyu. şişkinlik belirtileri ve genel refahınıza önemli ölçüde katkıda bulunur.

 

Alkol ve kafeinden kaçının

 

Hem alkol hem de kafein şişkinliğe neden olur çünkü sizi kuruturlar ve sindiriminizi yavaşlatırlar.

 

Ayrıca alkolün kalorisi yüksektir, bu nedenle sindirim sisteminizde genellikle şişkinlikle savaşan faydalı bakterileri de öldürür. Bu nedenle özellikle adet döneminde hem alkolü hem de kafeini azaltmak iyi bir fikirdir.

 

Alıştırma

 

Adet döneminiz boyunca ayağa kalkıp hareket etmeye hazır olmadığınızı hissetseniz de, şişkinlikle başa çıkmanın en iyi yolu budur. Egzersiz, vücudunuzdaki ekstra sıvı olan lenfin hareket etmesine ve rahatsızlığınızı gidermesine yardımcı olabilir. Egzersizden sonra bol su içmeyi hatırlarsanız, sindirim sisteminiz adet dönemi şişkinliği ile savaşmak için harikalar yaratacaktır.

 

Diüretikleri deneyin

 

Diüretikler idrar üretimini artırarak vücudunuzun sudan daha kolay kurtulmasına yardımcı olur. Bu nedenle diüretik almak su tutulmasından kurtulmanıza yardımcı olabilir.

 

Kuşkonmaz, pancar, lahana, kereviz, salatalık, karpuz ve diğerleri gibi doğal idrar söktürücü özelliklere sahip birçok yiyecek olduğu için herhangi bir özel diüretik almanıza gerek yoktur.

 

Adet döneminiz boyunca şişkinlik, kesinlikle PMS ve döneminizle ilgili diğer sorunların yanı sıra uğraşmak isteyeceğiniz bir şey değildir. Ancak ne yazık ki oldukça rahatsız edici bir duyguya neden olabilen yaygın bir semptomdur.

 

Bol su içmeye, sadece koltukta vakit geçirmeye değil, aktif olmaya, tuz, kafein ve alkolden uzak durmaya ve diyetinize bazı idrar söktürücü maddeler eklemeye özen gösterirseniz, kısa zamanda Adet sırasında şişkinlik sorununa elveda deyin!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.